Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 februari 2006

Vandalisme

Politie houdt twee personen aan nadat zij vernielingen hadden gepleegd

Enschede

Tijdens de surveillance op vrijdag 24 februari om 01.00 uur werd de politie op de Walstraat in Enschede aangesproken door een getuige op zijn fiets. Deze getuige vertelde achter een tweetal knapen aan te zitten, die zojuist in de Jacobusgang vernielingen hadden gepleegd. De politie nam de achtervolging over en trof bedoelde knapen aan op de Deurningerstraat. Beide verdachten, 19 jarige Enschedeërs, verklaarden inderdaad een fiets en een auto te hebben vernield. De politie hield beide verdachten daarop aan. In de Jacobusgang trof de politie een beschadigde fiets aan. De betreffende auto had op het eerste oog geen schade opgelopen. Na verhoor konden beide verdachten met een bekeuring voor baldadigheid het bureau weer verlaten. (06-024697)

Rijden onder invloed

Politie controleert automobilist wegens drankgebruik en neemt zijn rijbewijs in

Enschede

De politie controleerde op vrijdagmorgen 24 februari om 04.46 uur een auto op de Oosterstraat in Enschede. Bij de 20 jarige Enschedese automobilist werd alcoholgebruik geconstateerd. De politie hield de verdachte aan en nam hem mee naar het bureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan was 1,18 promille. Aangezien de verdachte een beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-024729)

Diefstal fiets

Man steelt fiets achter de rug van de eigenaar, die daarop de verdachte te pakken krijgt en aan de politie overlevert

Enschede

De politie kreeg op donderdag 23 februari om 12.17 uur een melding van de aanhouding van een fietsendief op het HJ van Heekplein in Enschede. Daar trof de politie een groepje mensen aan, die een man, een 31 jarige Enschedeër hadden omsingeld. Onder hen bevond zich een 62 jarige Enschedeër, die vertelde zojuist beroofd te zijn van zijn fiets door de 31 jarige verdachte. De 62 jarige had kort daarvoor op de Langestraat gefietst en daar een stop gemaakt. Terwijl hij zijn handschoenen uittrok stond hij even met zijn rug naar zijn fiets. Op dat moment rende de verdachte achter hem langs, greep de fiets en ging er op vandoor. Onmiddellijk gevolgd door de 62 jarige. Op het HJ van Heekplein hielden omstanders de verdachte tegen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (06-024409)

Auto gestolen

Eigenaar doet aangifte van diefstal van zijn auto

Rijssen

In de avond/nacht van woensdag 22 op donderdag 23 februari werd vanaf de Vincent van Goghstraat in Rijssen een auto gestolen. Het gaat om een blauwe Volkswagen Golf met kenteken DP-TF-27. De eigenaar, een 29 jarige man uit Rijssen, deed aangifte. (06-024575)

Vrouw gewond

Automobiliste raakt gewond na aanrijding met trein

Zenderen

Vrijdagmorgen 24 februari omstreeks 06.00 uur kwamen een trein en auto met elkaar in aanrijding op de overweg bij de Zeilkerweg in Zenderen. De oorzaak van de aanrijding is nog niet bekend en zal nader onderzocht worden. De bestuurster van de auto, een 53 jarige vrouw uit Borne, kon zelf uit de auto komen. Zij was gewond en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-024736)

Ageeth Doldersum en Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --