Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

24 februari 2006

Twello - op de vlucht door rookkanon Inbrekers zijn vrijdagochtend (24/2) op de vlucht geslagen nadat een rookkanon hun inbraakplannen bij een juwelier doorkruiste. Rond 02.45 uur kreeg de politie een inbraakmelding voor de in het centrum gelegen juwelier. De inbrekers hadden de benen al genomen en hadden een gat in het dak gemaakt. Eenmaal binnen werden zij verrast door de werking van het rookkanon. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Twello - Joyriders aangehouden

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (23-24/02) twee 17-jarige jongens uit Deventer aangehouden. De jongens negeerden om 02.45 uur op de Rijksstraatweg een stopverbod van de politie tijdens een verkeerscontrole. De politie volgde hen totdat zij stopten bij de rotonde met de Domineestraat. De jongens reden zonder toestemming in een auto van de vader van één van hen. Beiden zijn naar het politiebureau gebracht en de bestuurder wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd. Later in de nacht zijn ze door hun ouders opgehaald.

Zutphen - Vernieling door kinderen Donderdagmiddag (23/02) heeft de politie acht jongens in de leeftijd van 8 tot 13 jaar aangehouden. De jongens hingen rond aan de Goethesingel en bleken daar o.a. in een in aanbouw zijnd pand vernielingen te hebben aangericht. De jongens werden meegenomen na het politiebureau en een aantal van hen wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Voorst - Zonder geldig rijbewijs achter het stuur Tijdens verkeerscontroles op de Rijksstraatweg heeft de politie donderdagmorgen (23/02) een 50-jarige man uit Deventer bekeurd. De man bleek geen geldig rijbewijs te hebben en kreeg hiervoor een boete.

Kring van Dorth - 17 keer te snel Op verzoek van omwonenden heeft de politie donderdagmorgen (23/02) een snelheidscontrole gehouden op de Bathmenseweg. Tijdens de controle kregen 17 bestuurders een boete. De hoogst gemeten snelheid was 84 km per uur, terwijl 60 km per uur toegestaan is. De politie controleert regelmatig naar aanleiding van klachten over het te hard rijden.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, 055- 54486052

---- --