Gemeente Dordrecht


---

Glasvezel komt er aan

Bedrijventerreinen Kil 1, Kil 2 en Amstewijck-West krijgen breedband

Leo den Otter

KPN gaat de bedrijven die zich de afgelopen maanden hebben ingeschreven aansluiten op de glasvezel. Daarmee krijgen de ondernemers op de bedrijventerreinen Kil 1, Kil 2 en Amstelwijck-West als eerste commerciële bedrijven een snelle breedbandverbinding. KPN, DOV en gemeente hopen met een snel operationeel glasvezelnet afwachtende ondernemers alsnog over de streep te kunnen halen. Dat KPN tot aanleg overgaat is mede te danken aan de rol van DOV-voorzitter Menke Hopma. "Ik heb KPN ervan kunnen overtuigen dat een operationele glasvezel de beste manier is om te laten zien welke voordelen de supersnelle verbinding de ondernemers biedt. Beschikbaarheid en goede ervaringen zullen positief werken," aldus de heer Hopma.

Ook Ferdinand van den Oever, wethouder Economische zaken is blij met het besluit van KPN. "Praten over glasvezel was enige tijd geleden vooral de bekende kip-ei-discussie. Ik heb me daartegen destijds verzet, want besluiteloosheid levert niets op. Gelukkig waren we het eens dat een beslissing moest worden genomen om die impasse te doorbreken. En hoewel eigenlijk nog niet voldoende bedrijven hebben ingeschreven is het mede aan de rol van de Economische Adviesraad en de DOV-voorzitter te danken dat KPN toch overstag is gegaan, " aldus Van den Oever.

Het is volgens de Dordtse wethouder ook van groot belang voor de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Dordrecht (SBBD), omdat met breedband ook het gebruik van intelligente camera's mogelijk wordt en daarmee het beveiligen van de terrreinen ook aanzienlijk beter.

KPN zal met het "belichten" van de glasvezel starten in het 2e kwartaal. Alle partijen zullen zich ook sterk maken om afwachtende ondernemers te overtuigen van de voordelen van breedband. Zo kan de verbinding niet alleen worden gebruikt voor grote hoeveelheden dataverkeer, maar ook voor telefonie (VOIP) en andere diensten.

Redactie
Leo den Otter
Bestuursvoorlichter

telefoon 06 - 51373482

email l.den.otter@dordrecht.nl

Informatie