1e persbericht van vrijdag 24 februari 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 24-02-2006

Eindhoven: Dronken bromfietser levert rijbewijs in

Op de Vestdijk is vrijdag even na middernacht een 29-jarige Eindhovense bromfietser aangehouden. De man had gedronken en blies een promillage van ruim 1,6. Hij moest het rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bromfietscontroles

De politie heeft donderdag bromfietscontroles gehouden op de Avignonlaan, Kruisstraat en De Koppele. Er zijn 21 bekeuringen uitgeschreven. Hiervan waren er 11 voor een te hoog vermogen van de bromfiets, 3 voor het niet (juist) dragen van de helm, 4 bestuurders hadden geen certificaat, 1 geen licht, 1 geen geel vlak en 1 belde niet handsfree.

Eindhoven: Bromfietser gewond na verkeersongeval

Een 17-jarige bromfietser uit Riethoven is vrijdag om 8.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Botenlaan Hastelweg. De bromfietser reed over de ventweg van de Limburglaan. Een 43-jarige automobiliste uit Rosmalen reed in dezelfde richting over de hoofdrijbaan. Zij sloeg linksaf en liet de doorgang voor de bromfietser niet vrij. De jongen is met een gebroken enkel en onderbeen in het ziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Gestolen auto

In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf de Cevenneshof een bruine Hyundai met het kenteken 96-VT-JX gestolen.

Son: Auto gestolen

Bij een garagebedrijf op Ekkersrijt is donderdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur een blauwe Volkswagen Touran met het kenteken 88-RV-NB gestolen. De dader heeft de sleutels van de auto in het bedrijf weggenomen.

Eersel: Politie controleert geparkeerde autos en verkeer

De politie in de Kempen heeft donderdagavond in Eersel een preventie- en een verkeerscontrole gehouden. In Knegsel, een kerkdorp van Eersel, werd gecontroleerd of geparkeerde autos waren afgesloten en of er waardevolle spullen in het zicht lagen. 161 voertuigen werden bekeken en 16 waren er niet afgesloten. In 10 autos lagen waardevolle spullen in het zicht. De eigenaren werden ingelicht.

Dezelfde actie was in de Eerselse wijk Molenakkers. Daar bleken ook 16 autos niet afgesloten te zijn en in 11 lagen goederen. 378 autos werden aan het portier gevoeld.

Tussen 23.00 en 3.30 uur werden verkeerscontroles gehouden op de Postelseweg, de Stokkelen en de N284. Een bestuurder reed zonder rijbewijs, een onder invloed (ruim 1 promille), een zonder gordel en twee door rood licht.

Veldhoven: Inbraken

* In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een school aan de Zoestraat. Er is een ruit vernield en uit de school verdwenen een computer en twee flatscreens.
* In dezelfde nacht werd tussen 3.45 en 4.00 uur ingebroken in een kledingzaak aan de Pleintjes. Een etalageruit werd ingeslagen en een onbekend aantal spijkerbroeken en shirts werd weggenomen.