Ingezonden persbericht


Persbericht


---

Metro krijgt nieuwe hoofdredacteur

Amsterdam, 24 februari 2006

De gratis krant Metro krijgt een nieuwe hoofdredacteur. Jan Dijkgraaf wordt per 1 april opgevolgd door Rutger Huizenga.

Dijkgraaf (43) was ruim vier jaar hoofdredacteur van Metro. Wat hij vanaf 1 april gaat doen, maakt hij nog niet bekend. Dijkgraaf: "Misschien wel een wereldreis met mijn gezin. Of boekjes schrijven. Ik heb het gevoel bij Metro in grote lijnen klaar te zijn. Het was voor mij een fantastische periode, maar diep in mijn hart verlang ik al een tijdje naar een nieuwe krachtproef. Metro was prachtig, wat ik nu ga doen wordt dat ongetwijfeld ook. En Metro verdient weer eens een frisse impuls."

Metro's algemeen directeur/uitgever Silvio de Groot stond niet te juichen toen Dijkgraaf zijn vertrek aankondigde. "Jan is essentieel geweest voor het succes van Metro. Onder zijn leiderschap is de redactie gegroeid van 13 naar 25 mensen en dat terwijl het aantal lezers dat Metro dagelijks leest is gestegen van 750.000 naar 1,6 miljoen. Jan laat een redactie achter die goed is georganiseerd en precies weet wat de Metro-doelgroep wil lezen. Ik wil Jan bedanken voor zijn vele overuren, passie en inzet voor Metro. We zullen hem missen."

Met de benoeming van Rutger Huizenga (31) tot nieuwe hoofdredacteur haalt Metro een oude bekende terug. Huizenga is momenteel chef nieuws bij het weekblad Nieuwe Revu. Uitgever Silvio de Groot: "Rutger was er al bij de start van Metro in Holland bij en heeft tussendoor een jaar in Zweden gewerkt en een hele korte periode bij Nieuwe Revu. Ik ben er van overtuigd dat Rutger Metro op dezelfde wijze redactioneel zal leiden als zijn voorganger, van wie hij het kunstje de afgelopen jaren goed heeft kunnen afkijken. Daarnaast zal Rutgers eigen inbreng er ongetwijfeld voor zorgen dat Metro zich in goede zin blijft ontwikkelen."


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: met: Silvio de Groot, algemeen directeur en uitgever Metro Holland, 020 - 511 4000 / 06 - 21 843 755 of Jan Dijkgraaf, hoofdredacteur Metro Holland, 06 - 55 758 842.

Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag in een oplage van 500.000 exemplaren gratis verspreid via NS-stations, McDonald's vestigingen, 160 postkantoren, RET Rotterdam, GVB Metro-stations Amsterdam, GVU Utrecht, universiteiten, scholen, veerdiensten en ziekenhuizen. De 1.626.000 lezers (NOM Printmonitor 2005-2) zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend.

Metro is het grootste en snelst groeiende dagblad van de wereld. Metro wordt uitgegeven in 61 edities in 19 landen in 18 talen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Dagelijks lezen meer dan 18,6 miljoen mensen Metro.