Gemeente Gouda


persbericht: gemeente start sloop wolff-locatie (23/2/2006)

De gemeente Gouda start met het bouwrijp maken van de kavel op de Wolff-locatie (Antwerpseweg), waarbij het bestaande gebouw zal verdwijnen. De sloopwerkzaamheden starten woensdag 1 maart. Vanaf die datum wordt het terrein afgezet en is parkeren ook niet meer mogelijk. Er is nabije parkeergelegenheid op de Groenheuvel. De sloop zal naar verwachting zes tot acht weken in beslag nemen.

Als de sloopwerkzaamheden zijn afgerond gaat projectontwikkelaar OVG de locatie ontwikkelen. Op de locatie komt het nieuwe hoofdkantoor van Centric. Het bouwplan voor de nieuwe Wolff-locatie moet aan alle aangescherpte eisen voor de nieuwe Goudse Poort voldoen. Dat betekent bijvoorbeeld zoveel mogelijk parkeergelegenheid op eigen terrein. Het is de bedoeling dat in 2008 de nieuwbouw voltooid is en Centric op deze locatie een mooi en groot kantoor kan betrekken. Centric zal in het nieuwe pand rond de 750 medewerkers huisvesten.

De Wolff-locatie staat al geruime tijd leeg in afwachting van een nieuwe bestemming. Door de leegstand en gebrek aan onderhoud heeft de locatie een negatieve uitstraling op de omringende bedrijven en de beeldvorming van Goudse Poort. Daar komt nu verandering in.

De nieuwbouw past in de plannen voor een vernieuwde en moderne Goudse Poort en is ook van economisch belang. Verantwoordelijk wethouder Siebe Keulen: Dit is een enorme impuls voor de revitalisering van het bedrijventerrein, dat vóór 2015 een metamorfose zal ondergaan. Bovendien onderstreept het de waarde van Gouda voor de kantorenmarkt als uiterst bereikbare en aantrekkelijke locatie. Logisch gevolg hiervan is een groei van de werkgelegenheid voor Gouda en de regio, waar wij als college natuurlijk verheugd over zijn.