Politie Gelderland-Midden

Man beroofd van sieraden, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 24-2-2006 13:07:52

Arnhem - Een 37-jarige Arnhemmer is donderdagavond op de Kwekerijstraat in zijn woonplaats het slachtoffer geworden van een straatroof. De man moest volgens zijn zeggen onder bedreiging met een steekwapen zijn sieraden afstaan aan een onbekende. De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen.

Het slachtoffer liep omstreeks tien uur over de Tuinstraat en werd ter hoogte van de Kwekerijstraat aangesproken door een onbekende man. Die haalde plotseling een wapen tevoorschijn en eiste de sieraden van de Arnhemmer op. Na het voorval rende de onbekende man weg richting Bloemstraat. Volgens het slachtoffer ging het om een man met een getinte huidskleur van ongeveer 30 a 35 jaar, gekleed in een sportbroek en een leren jas. De man zou ook een petje gedragen hebben. Getuigen, die mogelijk iets van het voorval hebben gezien worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Kent u de dader maar kent hij u ook? Bel dan anoniem met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Flinke schade bij botsing tussen twee auto's

Publicatiedatum: 24-2-2006 13:06:33

Ellecom - Bij een botsing tussen een bestelauto en een personenauto op de Ellecomsedijk in Ellecom is vrijdagochtend flinke schade ontstaan. Beide bestuurders, een 35-jarige man uit Albergen en een 29-jarige vrouw uit Doetinchem, kwamen met de schrik vrij. Het ongeval gebeurde rond acht uur, toen de Albergenaar met zijn bestelauto vanuit de richting Ellecom de kruising met de A348 op reed. Op dat moment was de Doetinchemse met haar auto vanuit tegenovergestelde richting eveneens de kruising opgereden en wilde de A348 oprijden. Beide auto's botsten vervolgens op elkaar. Door de aanrijding liepen beide auto's zware schade op en moesten worden afgesleept. De politie vermoedt dat de Albergenaar door rood licht was gereden. Van drankgebruik was niet gebleken, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden na vernieling in ziekenhuis

Publicatiedatum: 24-2-2006 13:05:54

Arnhem - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in een Arnhems ziekenhuis een 24-jarige Arnhemmer aangehouden wegens vernieling. De man zou om nog onduidelijke redenen een telefoon kapot hebben geslagen in een behandelruimte van de spoedeisende hulp. Gewaarschuwde agenten troffen de man nog in de behandelruimte aan, waarna hij werd aangehouden. Door het personeel werd aangifte gedaan. De verdachte Arnhemmer verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol en is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Aanhoudingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 24-2-2006 13:05:22

Arnhem/Doesburg - Door de politie in Arnhem en Doesburg zijn donderdag vier verdachten aangehouden in verband met winkeldiefstallen. In Doesburg werd in een winkel op de Markt een 31-jarige vrouw uit die stad aangehouden. Ze wordt ervan verdacht voor ruim 69 euro aan verschillende artikelen te hebben gestolen. De vrouw kreeg later een boete van 130 euro.
Op de Vijzelstraat in Arnhem hield de politie kort na elkaar een 33-jarige Arnhemmer en een 38-jarige vrouw uit Duiven aan. De Arnhemmer zou een paar schoenen ter waarde van ongeveer 20 euro in een tas hebben gedaan om er vervolgens zonder te betalen mee vandoor te gaan. Winkelpersoneel greep de man in de kraag en droeg hem over aan de politie. De 38-jarige Duivense werd even later aangehouden bij een kledingzaak. Volgens het personeel zou ze kleding hebben meegenomen zonder af te rekenen; de kleding bleek in haar kinderwagen te liggen. De vrouw ontkende de diefstal. Ze is later vrijgelaten; door de politie is proces-verbaal opgemaakt.
Op winkelcentrum Kronenburg werd een 46-jarige man uit Apeldoorn door winkelpersoneel betrapt op diefstal van levensmiddelen ter waarde van ongeveer 30 euro. De Apeldoorner werd aan de politie overgedragen en bekende. Van justitie kreeg hij een dagvaarding waarna het weer naar huis mocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duivenaar (19) na half jaar rijbewijs al weer kwijt
Publicatiedatum: 24-2-2006 13:04:50

Arnhem - Een negentienjarige Duivenaar is donderdag in Arnhem na een half jaar zijn rijbewijs al weer kwijt. De jongen werd met een snelheid van ruim 110 km/u binnen de bebouwde kom betrapt, een snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km/u. De Duivenaar trok rond acht uur 's avonds de aandacht van surveillerende agenten toen hij met hoge snelheid over de Nijmeegseweg richting centrum reed. De agenten zetten de achtervolging in en klokten hem met een snelheid van ruim 110 km/u. De Duivense automobilist werd aan de kant gezet en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij een proces-verbaal. De jongen was sinds augustus vorig jaar in het bezit van een rijbewijs. Justitie beslist over de teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


Publicatiedatum: 24-2-2006 13:14:02