KCM onderzoekt mogelijkheden tot bundeling beleggingsfondsen

Kempen en co

Kempen Capital Management onderzoekt mogelijkheden tot bundeling krachten beleggingsfondsen

Kempen Capital Management N.V. ('KCM') onderzoekt de mogelijkheden om de krachten van het Orange Deelnemingen Fund N.V. ('ODF') en het Hidden Value Fund ('HVF') te bundelen. KCM voert de directie over het ODF en is beheerder van het HVF.

Het onderzoek is erop gericht het ODF om te vormen tot een nieuw beleggingsfonds dat voornamelijk zal beleggen in middelgrote en kleinere Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen en dat een verbeterde liquiditeit biedt aan beleggers. KCM wil hiermee de aanwezige expertise op het vlak van middelgrote en kleinere ondernemingen bundelen in één beleggingsfonds dat inspeelt op kansen in de markt en behoeften bij beleggers. In dit verband wordt tevens de mogelijkheid onderzocht om het ODF om te vormen van een closed-end fonds tot een semi open-end fonds waarin handel op kwartaalbasis mogelijk is. KCM beoogt hiermee de afwijkingen (discount/premie) van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke waarde van het aandeel (EUR 85,21 per 23 februari 2006 ) te reduceren. Daarnaast richt het onderzoek zich op de vraag of de beursnotering van ODF nog langer gewenst is.

KCM verwacht begin maart nadere mededelingen te kunnen doen omtrent de voortgang van haar onderzoek.

Amsterdam, 24 februari 2006
Directie Kempen Capital Management N.V.

Voor meer inlichtingen:
Erik Luttenberg + 31 (0)20 348 8712
Philippe Mol + 31 (0)20 348 8801

Profiel Kempen & Co
Kempen & Co N.V. ('Kempen & Co') is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co is in het bezit van een bankvergunning op grond van de Wet toezicht kredietwezen 1992 en staat als zodanig onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. Kempen & Co is tevens als effecteninstelling geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten ('AFM').

Kempen Capital Management N.V. ('KCM') is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is in het bezit van een vergunning als vermogensbeheerder conform artikel 7 van de Wet toezicht effectenverkeer 1995 en staat als zodanig onder toezicht van de AFM.

KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren, via mandaten en beleggingsfondsen, waaronder de bekende Orange Funds. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert beleggingsboutiques voor klanten. KCM streeft naar optimale beleggingsresultaten door te werken met zeer gespecialiseerde (beheer)teams.

Kempen & Co Corporate Finance B.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co en richt zich op advisering bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt.

Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.

Nadere informatie over Kempen & Co kunt u vinden op www.kempen.nl