Gemeente Leeuwarden

Bewoners verdienen geld met energie besparen

Bron: Gemeente Leeuwarden (24-02-2006) De bewoners van het Valeriuskwartier in Leeuwarden krijgen in februari, maart en april een gratis cursus energie besparen aangeboden. De cursus wordt gegeven door Karin Brouwer van het Van Hall Instituut Business Center. Locatie is het Multifunctioneel Centrum Westenkwartier in deze wijk.
De cursus energie besparen is een kans voor de bewoners om geld te verdienen. De deelnemers gaan proberen ten minste 10 procent minder gas en elektriciteit te gebruiken over een periode van vier maanden. Dit levert een lagere energierekening op. De gemeente Leeuwarden stimuleert deelnemers extra door het bespaarde bedrag te verdubbelen en als bonus uit te keren. Daarnaast wordt onderzocht of het wijkgebouw energiezuiniger gemaakt kan worden.

GeĂŻnteresseerden kunnen dinsdag 28 februari om 13.30 uur in het MFC Westenkwartier terecht. Er is nog plaats voor extra deelnemers. De cursusdata zijn 28 februari, 14 maart, 4 april en 25 april 2006. De bijeenkomsten worden gehouden van 13.30 - 15.00 uur.

Met dit project werken de gemeente Leeuwarden, Essent, woningbouwcorporatie Nieuw Wonen Friesland, de Gemeentelijke Kredietbank en Hulp en Welzijn Leeuwarden nauw samen. Het project is onderdeel van de gebiedsgerichte aanpak van het gemeentelijke Duurzaamheidsbeleid. Twee succesvolle energieprojecten zijn eerder uitgevoerd in de Vosseparkwijk en de Schepenbuurt.