Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 24 februari 2006

Fietsster loopt hoofdwond op

TILBURG Een 73-jarige vrouw uit Udenhout is gistermiddag rond halfdrie door ambulancepersoneel met een hoofdwond naar een Tilburgs ziekenhuis gebracht. De vrouw werd aan het Wilhelminapark in Tilburg aangereden door een auto die bestuurd werd door een 52-jarige vrouw uit Tilburg. Het slachtoffer verzuimde, toen zij de weg over stak, voorrang te verlenen aan de auto van de Tilburgse vrouw.

Tilburgers aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG Gistermiddag omstreeks halfvijf hebben agenten aan de Broekhovenseweg in Tilburg een 34-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hij mishandelde zijn 29-jarige vriendin toen zij de man vertelde dat de vrouw de relatie wilde verbreken. Hierop greep de Tilburger de vrouw bij de keel en sloeg haar tegen de arm die zij in december van het vorig jaar brak. De Tilburger is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

TILBURG Vannacht om één uur hebben agenten in de Brasemstraat in Tilburg een 42-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. In de woning van zijn 48-jarige ex vernielde de verdachte, nadat hij de woning van zijn ex was binnengedrongen, huisraad. In het belang van het onderzoek is de man in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijf

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de daders van een bedrijfsinbraak aan de Charles Stulemeijerweg in Tilburg. De inbrekers zijn het bedrijf binnengekomen door een deur open te breken. In het pand werden verschillende bedrijfsruimten doorzocht. In een kantoorgedeelte werd een brandwerende kast open gebroken en uit de kast haalden de inbrekers een geldkist met enkele honderden euros weg.

Winkeldieven opgepakt

TILBURG In een warenhuis aan de Heuvelstraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag om tien over drie een 47-jarifge man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. De verdachte was door beveiligingspersoneel betrapt bij de diefstal van een riem ter waarde van zeven euro.

TILBURG In een doe-het-zelfzaak aan de Hestiastraat hebben agenten gistermiddag om kwart voor vijf twee vrouwen uit Tilburg aangehouden, nadat ze betrapt werden bij diefstal van verschillende soorten verf, doucheknop en rubberen handschoenen. De waarde van de gestolen goederen was 108 euro. De vrouwen zijn 27 en 20 jaar oud. Na het politieonderzoek kregen beide verdachten een dagvaarding aangeboden. De 20-jarige vrouw kreeg ook een transactievoorstel van 200 euro.

TILBURG Vanmorgen rond kwart over tien hebben agenten aan de Dr. Ahausstraat in Tilburg een 53-jarige vrouw uit deze stad aangehouden. Zij werd in een winkel betrapt bij de diefstal van vijf flessen shampoo ter waarde van bijna tien euro.

Politie houdt snelheidscontroles

GOIRLE Agenten van het politieteam Leijdal hebben gisteren op verschillende locaties in Goirle met de lasergun een
snelheidscontrole. Er gingen in totaal negen hardrijders op de bon. In de Van Haestrechtstraat betrapten de agenten zes hardrijders. De hoogst gemeten snelheid was hier 79 kilometer per uur. Op het Van Hogendorpplein werd één bekeuring uitgedeeld (67) en op de Hoogeindseweg gin gen twee hardrijders op de bon. Hier was de hoogst gemeten snelheid ruim 74 kilometer per uur. Op alle wegen waar de politie controleerde geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

HILVARENBEEK Medewerkers van het Verkeers Handhavings Team (VHT) van de politie Midden en West Brabant hebben gisteren een
snelheidscontrole gehouden op de Provinciale weg de N269. Er passeerden in totaal 4579 weggebruikers de radarpost. Van hen reden er 271 te hard.

GOIRLE Aan de Turnhoutsebaan in Goirle werd gisteren een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 3640 weggebruikers de radarpost. Van hen reden er 24 te hard.

Tilburger raakt gewond bij aanrijding

TILBURG Een 27-jarige Tilburger raakte gisteravond, even na zes uur, gewond toen hij met zijn auto op de Lage Wal een flauwe bocht miste en tegen een boom botste. Personeel van de brandweer heeft het slachtoffer uit zijn auto bevrijd. De man is door ambulancepersoneel naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Vermoedelijk is een epileptische aanval de man de oorzaak van het ongeval. Hij werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Lastpak krijgt winkelverbod voor één jaar

TILBURG Een 47-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, kreeg gisteravond een winkelverbod voor de periode van één jaar. Dit verbod geldt voor het winkelcentrum aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg. De man veroorzaakte gisteravond, onder invloed van drank, overlast. Hij werd uit het winkelcentrum verwijderd en kreeg het winkelverbod.

Dronken vrouw van de weg gehaald

UDENHOUT Gisteravond omstreeks kwart voor tien hebben agenten aan de Schoorstraat in Udenhout een 42-jarige vrouw uit Biezenmortel aangehouden. De vrouw, die zicht- en hoorbaar onder invloed van alcohol was, had op de Schoorstraat een bijna aanrijding veroorzaakt door met haar auto op de verkeerde weghelft te komen. In het politiebureau blies de vrouw bijna 2.10 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. Verder kreeg ze een rijverbod van 14 uur.

Forse buit bij woninginbraken

TILBURG De politie heeft vannacht van een 40-jarige bewoner van de Dinxperlolaan in Tilburg een aangifte opgenomen in verband met een inbraak in zijn woning. De inbrekers benaderde de woning aan de achterzijde en zijn via een raam de woning binnengekomen. Uit de woning haalden de inbrekers enkele hinderden euros weg. Daarnaast werden een videocamera met toebehoren en acht videobanden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

TILBURG Vannacht hebben agenten een uitgebreide aangifte opgenomen van de 39-jarige bewoonster van een woning aan het Coehoornhof. Daar was vannacht ingebroken. De inbrekers hebben aan de achterzijde van de woning ween raam opengebroken en ze zijn aan de haal gegaan met een laptop, twee mobiele telefoons, een spelcomputer, een fototoestel en een harddisk.

Politie vindt hennepkwekerij

TILBURG Vannacht om tien over één hebben agenten aan de Celebesstraat in Tilburg een hennepkwekerij met 218 planten geruimd. De 218 planten en de 21 lampen werden in beslag genomen. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een inbraakmelding.

Tilburgse wordt onwel

TILBURG Vannacht om drie uur heeft ambulancepersoneel aan de Paleisring een 18-jarige Tilburgse vrouw overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. De vrouw was in een horecazaak aan de Paleisring onwel geworden. Bij komst van politie en ambulancepersoneel reageerde de vrouw niet op pijnprikkels. Daarom is zij naar een ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk is te veel alcoholgebruik de oorzaak van de onwel wording.

Wildplasser met drie bekeuringen naar huis

TILBURG Vannacht betrapten surveillerende agenten in de Zwaanstraat in Tilburg een 33-jarige Tilburger op wildplassen. De man had geen identiteitsbewijs bij zich en probeerde door een valse naam op te geven onder een bekeuring uit te komen. Uiteindelijk ging hij met drie bekeuringen weer naar huis: wildplassen, geen identiteitsbewijs bij zich hebben en opgeven van een valse naam.

De politie had gisteravond en vannacht overigens een rustige horecadienst en het bleef bij de hierboven genoemde incidenten.

Politie neemt pitbull in beslag

TILBURG De politie heeft aan de Beethovenlaan in Tilburg een pitbull in beslag genomen. De hond zorgde voor veel overlast in de woonomgeving en het ontbrak het dier aan de nodige verzorging. Na controle met de Dierenbescherming en overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten de hond in beslag te nemen. Hij is ondergebracht naar een dierenpension in Molenschot.

Tilburger aangehouden met gestolen fiets

TILBURG Vanmorgen rond de klok van halfnegen hebben agenten aan de Oudedijk in Tilburg een 16-jarige jongen uit deze stad aangehouden. De jongen was in het bezit van een fiets, waarvan het slot was verbroken. Bij het zien van de politie liet de Tilburgse jongen de fiets midden op de weg achter.

Auteur: Carel Bouman