D66

In de vergadering van 22 februari heeft het Landelijk Bestuur intensief gesproken met de regiovoorzitters en platformvoorzitters. Dit overleg vindt twee keer per jaar plaats en was deze keer vervroegd in verband met de gebeurtenissen van de afgelopen maand binnen de partij. Er is gesproken over de effecten van de landelijke gebeurtenissen in de regios en vooral vooruitgeblikt op de Provinciale Statenverkiezingen van 2007.

De leden die hun lidmaatschap opzeggen zijn afgelopen week gebeld door de 2 leden van het bestuur die samen de leescommissie vormen. De opzeggers zijn over het algemeen aangenaam verrast door de telefoontjes.

De agenda voor het voorjaarscongres uitgebreid besproken. Besloten is om een nieuwe opzet van het vragen(v)uur uit te proberen, onder de titel vragenaankopstukken@d66.nl

Dit zijn presentatiespeeches van de keuzen, standpunten, en het stemgedrag van de fractieleden, de bewindslieden, de leden van Eerste Kamerfractie en het Europees Parlement. Deze sprekers presenteren in het congresboek twee verklaringen van maximaal 15 woorden en één te vragen congresuitspraak over een voorgenomen stellingname. De speech zet de verklaringen in een verband en vraagt instemming met de voorgenomen stellingname. Het congres behandelt deze stellingname als een politieke motie.

Ook heeft het LB zich gebogen over de voorbereiding van het congresvoorstel om een Stemadviescommissie in te stellen voor de verkiezingen van de Eerste en Tweede kamer in 2007.

Tot slot nam het LB met interesse kennis van het jaarverslag 2005 van het Politiek Vrouwenoverleg, waar D66 in 2005 voorzitter van was.

De volgende vergadering van het Landelijk Bestuur is op woensdag 8 maart a.s.

24-2-2006 13:44