Politie Zuid-Holland-Zuid

24/2 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 24-02-2006 o persberichten district II

INBREKERSDUO AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT - Op 24 februari rond 02.30 uur kwam er bij de Politie Zuid-Holland-Zuid een melding binnen van een mogelijke inbraak bij een autodealer aan de Prisma. Politiemensen zagen bij aankomst dat er een deur was opengebroken. Naast de deur lagen twee zogenaamde kinderkopjes. In het pand zagen de politiemensen dat de inbreker(s) geprobeerd hadden het alarm onklaar te maken. Andere politiemensen speurden in de tussentijd de omgeving rond en zagen een auto staan. Opmerkelijk was dat de ruiten van de auto niet bevroren waren. Ineens zagen zij twee hoofden voorzichtig door de ramen kijken. Er zaten een man en een vrouw weggedoken in de auto. Toen de twee werden aangesproken gaven ze als smoes dat ze wat hadden gedronken en gezellig in de auto waren gaan zitten. Daar trapte de politie niet in. Vooral niet omdat er inbrekerswerktuig in de auto lag en de man in eerste instantie een valse naam opgaf. Ook hadden de twee mensen pony packs met daarin cocaïne bij zich. Reden genoeg voor de politie om de twee mensen aan te houden. Het gaat om een 45-jarige man uit Gouda en een 47-jarige vrouw uit Aalsmeer. De man had nog een behoorlijk vonnis van ongeveer 50.000 euro openstaan en 658 dagen hechtenis.

BRANDJE
GOUDRIAAN - Vrijdagochtend 24 februari is omstreeks 9.50 uur brand uitgebroken in de schoorsteen van een woning aan de Noordzijde. Naast de brand in de woning, ontstond ook een kleine brand in de woning. Korte tijd na het uitbreken van de brand, had de gealarmeerde brandweer de brand onder controle. Omdat de woning een rieten dak heeft, werd naast het lokale brandweerkorps, uit voorzorg ook de ladderwagen van brandweer Gorinchem gealarmeerd. Ongeveer een uur later was de brand onder controle. Het is niet bekend hoeveel schade de brand heeft veroorzaakt.

INGEBROKEN
GROOT-AMMERS - In de nacht van 23 op 24 februari is in een supermarkt aan de Margrietstraat ingebroken. Een getuige zag, toen hij naar het toilet ging, rond 3 uur een auto zijn straat inrijden. Omdat hij dat verdacht vond rond dat tijdstip bleef hij kijken waar de auto naar toe ging. Hij zag dat de mannen op het Oranjeplein uitstapten en richting supermarkt liepen. Kort daarop hoorde hij het alarm afgaan van de supermarkt en belde de getuige direct de Politie Zuid-Holland-Zuid. Er zijn rookwaren, telefoonkaarten en strippenkaarten weggenomen. Een deur is vernield. De technische recherche is ingeschakeld voor nader onderzoek.

GEZOCHTE AANGEHOUDEN
LEERDAM - Op 24 februari rond 01.15 uur is op de Schaikseweg een 30-jarige man uit Zaltbommel aangehouden. De man had nog 48 dagen hechtenis open staan en een schadevergoeding van 566,40.