Politie Zuid-Holland-Zuid

24/2 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 24-02-2006 o persberichten district I

DRIETAL AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op donderdagmiddag 23 februari twee broers van 43 en 48 jaar uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 36-jarige man uit Alblasserdam aangehouden in een bedrijfspand aan de Grotenoord in Hendrik-Ido-Ambacht. De drie zouden een ex-werknemer (49) hebben mishandeld. Een van de drie zou het slachtoffer binnen in het pand hebben geslagen toen hij een sigaret opstak. Dit is niet toegestaan. Daarna zou de 49-jarige man ook buiten nog zijn geslagen door twee andere mannen van het bedrijf. De man werd geholpen door getuigen. Daarna werd de politie gebeld die de drie mannen insloot. Ze zijn op donderdagavond na verhoor heengezonden en krijgen hoogstwaarschijnlijk een dagvaarding. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

ROEIEN
DORDRECHT Twee jongens van 12 en 13 jaar uit Dordrecht zijn donderdagmiddag 23 februari door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van een roeiboot. De twee waren over een hek geklommen aan de Nieuwe Noordpolderweg. Een bootje op het terrein werd het water ingeduwd waarna het tweetal in het bootje weg roeide. De eigenaar van de roeiboot - een 75-jarige man uit Dordrecht was in de buurt aan het werk en hoorde dat er twee jongens met zijn bootje aan het varen waren. Daarop werd de politie gebeld. De man deed aangifte van diefstal. De jongetjes hebben hun daad bekend op het politiebureau. Ze hadden het bootje weggenomen om er mee te varen. Ze zijn na verhoor heengezonden.

MINI-BIKE VERBODEN OP DE OPENBARE WEG
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmiddag 23 februari een 23-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Zuidendijk. De man reed op een zogenaamde mini-bike met hoge snelheid over de dijk. Na een korte achtervolging kon de man staande worden gehouden. Het is verboden om met een mini-bike op de openbare weg te rijden. Derhalve kan de bike ook niet worden verzekerd. Daarnaast bleek dat de 23-jarige niet in het bezit is van een bromfietscertificaat cq rijbewijs en reed hij zonder helm. De mini-bike werd in beslag genomen. De 23-jarig werd na verhoor heengezonden. Hij ziet een drietal bekeuringen tegemoet.

HAAST OM WEG TE KOMEN
DORDRECHT Een 21-jarige jongeman uit Dordrecht is donderdagavond 23 februari aangehouden door de politie op de Reeweg-Oost. Tijdens een surveillance zagen agenten van het Bike Team in de binnenstad een bromfiets aan komen rijden zonder verlichting. De politie gaf de jongeman een stopteken maar hij negeerde dit en ging ervandoor. Door de koopavond was het druk in de binnenstad. De 21-jarige haalde links en rechts voetgangers in en stak een voetgangersoversteekplaats over waar net mensen liepen. Er werd niemand geraakt. De bromfietser reed onverminderd hard door richting Vrieseweg. Bij de kruising Vrieseweg/Singel negeerde hij een rood verkeerslicht. Autos en fietsers moesten afremmen om een aanrijding te voorkomen. Op de kruising Vrieseweg/Oranjelaan/Reeweg-Oost gebeurde hetzelfde; de jongeman reed door rood en bracht anderen en zichzelf hierdoor in gevaar. Met assistentie van een surveillanceauto werd de bromfietser de pas af gesneden op de Reeweg-Oost. Op het politiebureau werd het rijbewijs van de jongeman ingevorderd. Hij is na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op donderdagavond 23 februari een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Frank van der Goesstraat. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 19-jarige vriendin. Na een woordenwisseling in een woning sloeg hij haar meerdere keren, trok haar aan de haren en beet haar. Het slachtoffer heeft door een arts naar haar verwondingen moeten laten kijken. Ze heeft diverse kneuzingen en beurse plekken. De man werd aangehouden en ingesloten. De jonge vrouw heeft aangifte gedaan.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
DORDRECHT Een 53-jarige vrouw uit Dordrecht is in de nacht van vrijdag 24 februari aangehouden op de Noorderkroonstraat in Dordt. Zij was even daarvoor op de parkeerplaats aan de Grote Markt tegen de achterzijde van een andere auto gereden en vervolgens doorgereden. Dit werd gezien door een getuige die het kenteken van de auto noteerde. De politie traceerde de bestuurster en hield haar aan. De eigenaresse van de beschadigde auto heeft aangifte gedaan. De achterbumper en trekhaak raakten beschadigd. De verdachte vrouw bleek onder invloed van alcohol. Ze blies op het politiebureau ver boven de streep (505 ugl). Ze kreeg een rijverbod van 5 uur. Ook wordt er proces-verbaal opgemaakt voor het doorrijden na een aanrijding.

VERNIELING
DORDRECHT De politie kreeg op donderdagavond 23 februari rond middernacht de melding van een man die een deur in zou staan te trappen bij een woning aan de Johan Willem Frisostraat. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij een bloedende man op de grond aan. Het gaat om een 23-jarige man uit Dordrecht. Het bleek dat hij de deur had ingetrapt en een ruit had vernield van een woning. De jongeman was vermoedelijk onder invloed van drank. Het is nog onduidelijk wat de 23-jarige op het adres te zoeken had. Toen de woning vernield werd, werd een 25-jarige jongeman in het huis wakker. Hij ging naar buiten en sloeg en schopte de 23-jarige omdat deze het huis vernielde van zijn ouders. Ook werd een 70-jarige man met een mes op straat aangehouden. Deze man is na verhoor direct heengezonden. Het mes is in beslag genomen. De 23-jarige en de 25-jarige zijn na verhoor op vrijdagochtend 24 februari heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

JONGEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT - Bij een uitgaansgelegenheid aan de Amnesty Internationalweg is op 24 februari rond 02.00 uur een 21-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. Personeel zag dat de jongen een paar keer met zijn geslachtsdeel tegen billen van meisjes aan had staan schuren. Aan de reacties van de meisjes te zien vonden zij dat niet prettig. Een beveiliger werd ingeschakeld om de knul te verwijderen. De beveiliger wilde dat netjes doen door hem zijn munt in te laten leveren zodat hij in ieder geval zijn spullen kon pakken. De 21-jarige werkte niet mee, begon te duwen en te trekken , trok het oortje uit het oor van de beveiliger en trok de knopen van zijn colbert kapot. De beveiliger vertelde hem toen dat hij was aangehouden. Er ontstond een worsteling. Een andere beveiliger moest de jongen in bedwang houden om hem te kalmeren. De jongen is aangehouden door de Politie Zuid-Holland-Zuid. De beveiliger heeft aangifte gedaan van vernieling en mishandeling.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op 24 februari rond 02.30 uur zijn bij een tankstation aan de A16 door het aanwezige personeel twee mensen aangehouden. Een personeelslid vertelde dat hij eerder die avond had gezien dat de mannelijke verdachte een fles motorolie in zijn kleding verstopte en even daarna weer terug zette. De vrouwelijk verdachte nam flessen shampoo weg. Dit bleek later ook te zien op de camerabeelden. De man en vrouw verlieten het pand. Korte tijd daarna zag een personeelslid de man en de vrouw weer binnenkomen. De Politie Zuid-Holland-Zuid werd gebeld en de 54-jarige man uit Barendrecht en de 42-jarige vrouw uit Rotterdam daarop aangehouden. De politie trof inderdaad een fles shampoo aan in de auto van de verdachten. Op de camerabeelden is echter te zien dat de twee veel meer weghaalden. Dat is in de tussentijd waarschijnlijk naar huis gebracht. De man stond gesignaleerd voor een boete van 95,00. De politie onderzoekt deze zaak.