Politie Zuid-Holland-Zuid

24/2 Hoeksche Waard

, 24-02-2006 o persberichten district III

MEISJE LASTIG GEVALLEN: GETUIGEN GEZOCHT
OUD-BEIJERLAND - Op woensdag 1 februari 2006 is een 15-jarig meisje uit Oud-Beijerland aan de Croonenburgh lastig gevallen door twee nog onbekende jongens. Dit gebeurde in een steegje in de nabijheid van een middelbare school omstreeks 15.00 uur. Vermoedelijk werden de jongens gestoord waardoor ze er weer vandoor gingen. Het slachtoffer heeft op 16 februari j.l. aangifte gedaan. De politie is direct een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen van dit incident. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844. (lokaal tarief)

SPREEKUUR GEBIEDSAGENT
OUD-BEIJERLAND - Het spreekuur van de gebiedsagent in de Zuidwijk en Zeeheldenwijk gaat op donderdag 2 maart niet door. De politie start binnenkort met een nieuw inloopspreekuur en zal dan ook in andere wijken in Oud-Beijerland aanwezig zijn. Tijdens het inloopspreekuur kunnen mensen terecht voor diverse zaken zoals het melden van overlast of vernielingen in de wijk of het doen van aangifte. De gebiedsagent geeft ook preventieadviezen met betrekking tot woning- of auto-inbraak. Binnenkort zal de politie inwoners van Oud-Beijerland informeren wanneer en waar de spreekuren plaats vinden.

TWEETAL IN DE KRAAG GEVAT
OUD-BEIJERLAND De politie heeft op donderdagavond 23 februari een jongen van 15 jaar en een man van 41 jaar, beiden uit Oud-Beijerland aangehouden in de Henri Dunantstraat. Ze worden verdacht van (poging tot) diefstal dan wel vernieling. De bewoners en beheerders van een recreatieterrein aldaar, waren al 7 keer de dupe geworden van vernieling dan wel diefstal. Er werden hangsloten vernield en/of die verdwenen, drie keer werd een ketting vernield en een keer een metalen stang bij de slagboom. De bewoners vonden dit alles behoorlijk vervelend en besloten te posten met enkele mensen. De twee verdachten werden op donderdagavond in de kraag gevat door de bewoners en overgedragen aan de politie. Het bleek dat de twee nu ook weer een hangslot hadden kapot geknipt. Tijdens de fouillering van de jongen en de man werd inbrekersgereedschap en lijm aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen. De politie heeft de verdachten ingesloten en ze zullen worden gehoord over hun motief. De gedupeerde bewoners hebben aangifte gedaan.

GEVAAR OP DE SNELWEG
BARENDRECHT/A29 Op de A29 ter hoogte van Barendrecht heeft de politie in de nacht van donderdag 23 februari op vrijdag 24 februari een 29-jarige man uit Venray aangehouden. De beschonken man had volgens getuigen op de vierde rijstrook van de A29 gelopen en daarbij de spiegel van een auto er af geslagen. De bestuurder van de auto kon de man ternauwernood ontwijken en erger voorkomen. De man werd aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Op vrijdag 24 februari zal hij nader worden gehoord over wat hij op de A29 deed.