Gemeente Amsterdam

Onderzoek Bos en Lommerplein

Incident pleindek geen relatie met woningen

24 februari 2006
---
Stadsdeel Bos en Lommer

Het voorval met de betonconstructie aan het Bos en Lommerplein en de soort klachten die verschillende eigenaren van appartementen bleken te hebben was aanleiding voor het dagelijkse bestuur van Stadsdeel Bos en Lommer om een nader onderzoek te laten uitvoeren.

Hierbij is verzocht aan het gerenommeerde bureau GAB Robins Risk Analysis Services om te onderzoeken in hoeverre scheurvorming in de woningen in relatie kunnen worden gebracht met het geconstateerde probleem in de constructie van het pleindek of met de constructie van de woningen. De te inspecteren appartementen zijn door een afgevaardigde bosenlommerplein van de bewoners aan het stadsdeel kenbaar gemaakt.

Conclusie

De belangrijkste conclusie van het rapport is, dat er geen relatie is tussen de problemen met het pleindek en de in de woningen geconstateerde klachten.

Bureau en stadsdeel hebben deze week met vertegenwoordigers van de vereniging van eigenaren de bevindingen besproken. Een vertegenwoordiging van het bureau was daarbij als deskundige aanwezig.

Het gehele rapport kunt u hieronder downloaden als PDF bestand. Meer actuele informatie over het Bos en Lommerplein is te vinden op de website van het stadsdeel: www.bosenlommer.nl