ExxonMobil


Zwijndrecht, 22 februari 2006 - De Directie van ExxonMobil Chemical, Antwerp Polymers Plant, betreurt ten zeerste dat de Technische Bedienden van de vestiging overgegaan zijn tot een stakingsactie. De groep Technische Bedienden maakt iets meer dan de helft uit van de 350 werknemers van de vestiging. De overige werknemers steunen de actie niet.

Directie en vakbonden voeren reeds een aantal weken onderhandelingen over een nieuwe CAO voor de Technische Bedienden. Nadat een ontwerp-CAO, die werd ondertekend door de directie en de vakbonden, verworpen werd door de werknemers hadden de vakbonden een verzoening aangevraagd. We kunnen alleen maar betreuren dat nu reeds tot actie is overgegaan, nog vóór een sociaal bemiddelaar aangesteld is en vóór een datum voor de verzoening vastgelegd is.

De directie staat open voor het verderzetten van de gesprekken in het algemeen en het verzoeningsproces in het bijzonder.

We wensen geen verklaringen af te leggen over de inhoud van de onderhandelingen omdat deze nog gaande zijn. Wel willen we benadrukken dat de ontwerp-CAO die werd verworpen werkzekerheid voorziet en in lijn is met de CAO voorwaarden op het niveau van de scheikundige industrie in de Antwerpse regio, die substantieel liggen boven de loonnorm afgesproken in het Interprofessioneel akkoord.

De fabriek is op een veilige manier stilgelegd, en de eerste prioriteit van de Directie is om de veiligheid te blijven garanderen.

Onze klanten zullen normaal bevoorraad kunnen worden en we verwachten geen tekort aan product.