Campagne CDA


24-02-2006 | Geen belasting meer op aanhangwagens

Een van de doelstellingen van het kabinet is vermindering van de administratieve lastendruk: minder regels. Er is een programma opgesteld waarin alle administratieve lasten worden gescand. Joop Wijn geeft aan dat het niet alleen om de grote veranderingen gaat, maar dat kleine veranderingen ook meehelpen aan de vermindering van de regeldruk en daarmee de irritatie van de burger.

Wijn geeft aan dat de motorrijtuigenbelasting op grotere aanhangwagens wordt afgeschaft. Het gaat om de belasting op bijvoorbeeld paarden- en boottrailers en aanhangwagens waarin aannemers gereedschap vervoeren. De gebruikers van deze aanhangers betalen ongeveer twintig euro belasting per kwartaal, maar zij moeten hier veel formulieren voor invullen. De opbrengsten voor de overheid wegen niet op tegen alle papieren die moeten worden ingevuld.

Voor de zomer wil Joop Wijn het wetsvoorstel Paarse krokodil naar de Kamer sturen. Hier zou eerst alleen het loon in natura onder komen te vallen (het voorkomen van administratieve rompslomp rond telefoon van de zaak, kerstpakketten, personeelsfeesten, etc.), maar de staatssecretaris wil met deze wet meer onnodige regelgeving verminderen.