Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24/02)

OOSTERHOUT NB, 24 februari 2006

Overval in s-Gravenmoer mislukt

S-GRAVENMOER: Op vrijdag 24 februari 2006 vond een mislukte overval plaats op een winkel in s-Gravenmoer. Tussen 09.30 en 09.45 uur kwam een nog onbekende man een winkel binnen op de Molendijk. Het gaat om een schoenenwinkel, annex postagentschap.
De man had zijn gezicht bedekt en eiste geld van de eigenaresse. Dat gebeurde onder bedreiging van een vuurwapen. De vrouw was niet van plan om geld te geven en er ontstond een worsteling. Bij de worsteling ging er een schot af uit het vuurwapen. Daarbij werd niemand geraakt. Op dat moment kwam ook de eigenaar erbij. Het lukte de gedupeerden om de overvaller naar buiten te werken, zonder dat hij iets had buitgemaakt. De dader stapte in een gereedstaande auto, waarmee een handlanger stond te wachten. Het duo reed vervolgens weg in de richting van Dongen-Vaart. Daarbij maakten zij gebruik van een zwarte Fiat Seicento, die elders in Nederland gestolen was. De politie zette direct alle omliggende weg af en ook vanuit de lucht speurde een politiehelikopter de omgeving af. De daders zijn tot op heden nog niet getraceerd. Verder is er meteen een grootschalig buurtonderzoek opgestart. Ook de technische recherche verrichte en sporenonderzoek op de plaats van het delict.

Twee arrestaties bij snelheidscontrole

OOSTERHOUT: Donderdag 23 februari controleerde het
Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant snelheid op de Vijf Eikenweg tussen Oosterhout en Rijen. Daarbij werd tussen 16.00 uur en 20.30 uur de snelheid gemeten van het verkeer in beide richtingen. Op de plaats van de controle geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De radarapparatuur registreerde de snelheid van 4.234 voertuigen. Daarvan gingen er 607 op de foto vanwege
snelheidsovertredingen. Over het totaal bezien reed dus circa 15 % van het aantal passanten te snel. Het is onbekend hoe snel de snelste overtreder de radarapparatuur passeerde.

De politie pakte een persoon op omdat hij de radarapparatuur probeerde om te draaien en zo de controle wilde saboteren. Het ging om een 21-jarige Bredanaar. Hij kreeg een proces-verbaal vanwege het misdrijf belemmeren ambtshandelingen en verklaarde vanuit een opwelling te hebben gehandeld.

Een twee persoon werd opgepakt omdat hij de snelheidscontroleur uitschold. De 31-jarige Dongenaar kreeg proces-verbaal vanwege belediging van een ambtenaar in functie.

Vreemdeling opgepakt

WAALWIJK: In een horecagelegenheid in Waalwijk trof de politie een Chinese man aan, die niet gerechtigd was om in Nederland te verblijven. Het gaat om een man van 36 jaar oud. Hij is in vreemdelingenbewaring gesteld en wordt zo spoedig mogelijk Nederland uitgezet. De controle vond plaats op donderdagavond 23 november.

Venten zonder vergunning

GEERTRUIDENBERG: De wijkagent van Geertruidenberg betrapte een illegale venter. Dat gebeurde donderdagmiddag 23 februari, De man liep rond 17.30 uur te venten met kaarten in de Schoutenlaan en omgeving. De verdachte kreeg een boete wegens venten zonder vergunning. Het ging om een 22-jarige inwoner van Dongen.

Politie onderzoekt woninginbraken

WASPIK: Geld, foto- en filmapparatuur is buitgemaakt bij een woninginbraak aan de Benedenkerkstraat. De dader forceerde de achterdeur via de zogenaamde Bulgaarse methode. Daarbij wordt de cilinder van het slot gebroken. De cilinder is het gedeelte waar men de sleutel insteekt. Door de cilinder af te breken, kan het slot eenvoudig geopend worden. De cilinder, het gedeelte waar de sleutel in een deur gaat, zit normaal ingepakt in twee slotschilden (beslag). Als dit geen veiligheidsbeslag is, kunnen inbrekers dit beslag ombuigen of losschroeven. Door de slotschilden te verwijderen kan de inbreker bij de cilinder komen. Soms is het niet eens nodig om de slotschilden te demonteren. De cilinder steekt dan te ver uit het slot, waardoor de cilinder vast te grijpen is met een tang en gemakkelijk kan worden afgebroken. Deze inbraak vond plaats in de nacht van donderdag 23 februari op vrijdag 24 februari

OOSTERHOUT: Op donderdag 23 februari werd tussen 16.00 uur en 21.30 uur ingebroken in een vrijstaande woning aan de Wikkebeemd. De bewoner was op dat moment niet thuis. Uit de woning verdween dure audio- en televisieapparatuur. De inbreker drong de woning binnen door het keukenraam te forceren.

OOSTERHOUT: Bij een inbraak in de Julianalaan werd niets gestolen. De bewoonster kwam donderdagavond rond 19.00 uur thuis en zag een onbekende man weglopen via de achterdeur. Uit nader onderzoek bleek dat een raam aan de achterkant van huis was opengebroken.

DEN HOUT: Een flatscreen televisie verdween bij een woninginbraak aan het Ruiterspoor in Den Hout. De inbraak vond plaats op donderdagavond 23 februari tussen 18.15 uur en 23.00 uur, bij afwezigheid van de bewoners.

In alle gevallen nam de politie een aangifte op, stelde een buurtonderzoek in. Daar waar dadersporen gevonden zijn, verrichte de technische recherche een sporenonderzoek.

Agenten betrappen beschonken bestuurders

DONGEN: Op donderdagavond 23 februari controleerde de politie op Monseigneur Schaepmanlaan de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 21.45 uur. De 45-jarige Dongenaar had alcohol gedronken. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 390 ug/l, terwijl 220 ug/l. de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 3 uren opgelegd. De verdachte is om 22.40 uur weer in vrijheid gesteld.

GIESSEN: Een 49-jarige man uit Giessen raakte zijn rijbewijs kwijt, vanwege het rijden onder invloed. Politieagenten betrapen hem op vrijdag 24 februari om 00.45 uur op het Eendenveld in Giessen. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 585 ug/l. Bij een dergelijk hoge uitslag gaat de politie automatisch over tot de invordering van het rijbewijs van de verdachte. Het rijbewijs is verstuurd naar de Officier van Justitie. Daarnaast kreeg de man proces-verbaal en een rijverbod van 6 uren.

Aanhouding na gevaarlijk gedrag op spoorwegovergang

RIJEN: Op vrijdagmiddag 24 februari arresteerde de politie een 20-jarige inwoner van Rijen. De man negeerde rond 12.45 uur de rode knipperende overweglichten en ging onder de gesloten spoorbomen door de spoorwegovergang op. Toen een agent hem hiervoor wilde bekeuren, weigerde de man zijn personalia op te geven. Dat resulteerde in zijn arrestatie. In het politiebureau kreeg de man proces-verbaal vanwege zijn gevaarlijke gedrag en het feit dat hij zijn identiteit niet wilde prijsgeven.

Winkelpersoneel grijpt dievegge in de kraag

WAALWIJK: Naar aanleiding van een winkeldiefstal arresteerde de politie een 48-jarige Bredase. Zij wordt verdacht van winkeldiefstal, gepleegd op vrijdagmiddag 24 februari in de Grote Straat. Winkelpersoneel ging achter haar aan toen ze circa tien T-shirts stal in een modezaak. De vrouw haalde om 12.10 uur de spullen uit het kledingrek, deed ze in haar tas en liep er zo de winkel mee uit. Na een korte achtervolging konden drie personeelsleden de vrouw insluiten en overdragen aan de gewaarschuwde politieagenten. De gestolen goederen hebben een totale verkoop aarde van 520,- De verdachte bekende het feit en kreeg bij haar in vrijheidstelling meteen een dagvaarding mee.

Auteur: Jeroen Steenmeijer