Mohammedcartoons.nl

T-shirts met Mohammed-cartoon te koop op internet

UTRECHT, 24 februari 2006 - T-shirts met daarop de afbeelding van een van de gepubliceerde Mohammed-cartoons zijn nu te koop op internet. De site mohammedcartoons.nl biedt op haar website oranje T-shirts aan met hierop de bekende spotprent. Onder de Mohammed-cartoon staat de tekst 'I hate violence'. Een Tilburgse ondernemer besloot de T-shirts te laten drukken, naar aanleiding van de wereldwijde spanningen, die ontstonden na het publiceren van de cartoons in een Deense krant.
De Deense krant Jyllands Posten publiceerde eind september de Mohammed-cartoons. Dit ontketende de afgelopen weken rellen in o.a. Pakistan en Nigeria waarbij vele doden vielen. Inmiddels heeft de Deense krant zich na vele bedreigingen verontschuldigd tegenover de moslimgemeenschap.
'Het publiceren van de Mohammed-cartoons, heeft bepaalde spanningen in de moslimwereld blootgelegd.', aldus een woordvoerder van de site mohammedcartoons.nl, 'Wij bieden de T-shirts aan om hiermee de discussie te openen omtrent de spanningen die leven tussen de moslim wereld en de westerse wereld. Ook biedt het dragen van de T-shirts mensen de kans om op te komen voor de vrijheid van meningsuiting. Wij brengen de T-shirts niet op de markt om te discrimineren of aan te zetten tot haat, maar omdat we tegen het geweld zijn dat is ontstaan na het publiceren van de Mohammed-cartoons.' De website mohammedcartoons.nl is vandaag online gebracht en er zijn meteen al vele reacties binnengekomen van particulieren die de T-shirts willen bestellen. Ook is er de mogelijkheid om de site 'anoniem' te sponsoren.


- Einde - ---

Noot voor de redactie,