Gemeente Alphen aan den Rijn


Proef succesvol: Rechtswinkel blijft in Stadhuis

De Rechtswinkel blijft in het Service Centrum Alphen (SCA) van het Stadhuis. Vanaf 1 maart zijn iedere dinsdag-, woensdag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur twee of drie balies in gebruik op de entresol van het Stadhuis. De afgelopen zes maanden is de Rechtswinkel als proef in het Stadhuis open geweest.

Sinds de openstelling in het Stadhuis is de organisatie van de Rechtswinkel uitgebreid, onder andere met een groter aantal medewerkers. Deze toename hing samen met de aanzienlijke stijging van het aantal cliënten die sinds de verhuizing gebruik maken van de diensten. In de afgelopen zes maanden bezochten ca. dertig procent meer mensen de vestiging dan in de oude locatie aan de Lupinesingel.

Vanwege deze extra vraag heeft de Rechtswinkel besloten de openstelling op vrijdagmiddag op te heffen en te verplaatsen naar de donderdagavond. 's Avonds beschikt de rechtswinkel over meerdere balies waardoor de medewerkers meer cliënten kunnen helpen.

De rechtswinkel is tijdens de genoemde openingstijden telefonisch bereikbaar via telefoonnummer: 0172-465988. Daarnaast is de website www.rechtswinkelalphen.nl 24 uur per dag bereikbaar.

De gemeente Alphen aan den Rijn ziet de Rechtswinkel als een stedelijke voorziening en ondersteunt de doelstellingen. Een centrale, goed bereikbare en vooral laagdrempelige plek binnen de gemeente is daarom wenselijk. Daarbij is de Rechtswinkel ook een aanvulling op de gemeentelijke diensten en past het dus naadloos bij de andere instellingen in het SCA.

De Rechtswinkel is een kleinschalige organisatie en geeft kosteloos juridisch advies en wil daarmee de rechtspositie van sociaal-economisch kwetsbare groepen verbeteren. De winkel behandelt per jaar zo'n 700 hulpvragen waarvan het grootste deel is gericht op arbeids- en belastingrecht.