Politie Limburg-Noord

Politie deelt 168 gele kaarten uit

Datum: 24-02-2006
Tijd bericht: 15:22
Plaats: Heythuysen
De polite heeft donderdag 23 en vrijdag 24 februari de aanzet gegeven tot een controle-actie in het kader van subjectieve verkeersonveiligheid. Genoemde dagen werd waarschuwend opgetreden tegen 168 weggebruikers die zich niet hielden aan de verkeersregels. De actie werd gehouden in de omgeving van basisschool De Beukenhof aan de Notaris Ruttenlaan. Het project zal een aantal weken in beslag nemen.

Om de aandacht op het project te vestigen zette het Verkeershandhavingsteam donderdag 17 verkeersassistenten en agenten in Heythuysen in. Vrijdag werden 6 politiemensen ingezet. Zij hielden beide dagen overtreders staande en spraken hen aan op hun verkeersgedrag. In plaats van een boete, deelden de agenten gele kaarten uit. Ook werden folders meegegeven met uitleg over de nieuwe aanpak van het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid.

Met name in de 30-km zone rondom de school blijken automobilisten zich niet te houden aan deze snelheid. Ook op de Oude Trambaan, waar ter hoogte van de school een voetgangersoversteekplaats ligt en veel schoolkinderen oversteken, blijken veel automobilisten geen voorrang te verlenen. Op advies van de politie zal de gemeente deze oversteekplaats nog eens van een nieuwe verflaag voorzien, zodat deze beter opvalt.

Opvallend was het goede gebruik van kinderzitjes in de auto's van de ouders. De agenten hebben geen overtredingen op dat gebied aangetroffen, waaruit blijkt dat veel ouders de nieuwe regels ten aanzien van autogordel en de kinderbeveiligingsmiddelen al toepassen. Na de carnavalsweek zal het Verkeershandhavingsteam het project hervatten en verbaliserend gaan optreden.