Politie Hollands Midden

Datum: 24 februari 2006

Noordwijk Aanhouding wegens spugen naar vrouwen

Het politieteam van Noordwijk heeft op donderdag 23 februari, rond 17.35 uur, op de Nieuwe Zeeweg een 42-jarige man uit Noordwijk aangehouden. De man wordt ervan verdacht even daarvoor op de Huis Ter Duinstraat een 38-jarige vrouw uit Katwijk en haar dochter in het gezicht te hebben gespuugd. De vrouw deed hiervan melding bij de politie omdat zij zich in haar eer aangetast voelde. De politie wist aan de hand van het signalement de man even later aan te houden.

In de maand februari had de politie meerdere meldingen gekregen van een spugende man. Op 2 februari werd een 16-jarige meisje op de fiets bespuugd op het Duizendblad. Op 17 februari kreeg de politie drie meldingen binnen van éénzelfde incident. Een 14-jarige meisje op de Nieuwe Zeeweg, een 21-jarige vrouw op Haagwinde en een 64-jarige vrouw op de Duizendblad waren door een man bespuugd. Op 22 februari meldde een 54-jarige vrouw eveneens dat zij bespuugd was door een man op Hoofdstraat. De politie nam de meldingen zeer serieus en alle agenten van het team werden ingelicht over deze spugende man. Toen de laatste melding binnenkwam is er dan ook direct actie op ondernomen en kon de man aangehouden worden.

Het is echter mogelijk dat nog meer mensen de laatste maand door de man bespuugd zijn, zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie om aangifte te doen van het incident. De politie van Noordwijk is te bereiken via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, hij wordt vervolgd voor belediging. Hij is inmiddels weer op vrije voeten maar zal in een zorgtraject opgenomen worden.

Alphen aan den Rijn Auto weg na inbraak De politie is een onderzoek gestart naar een woninginbraak waarbij ook een auto weg is genomen. De inbraak vond plaats in de nacht van donderdag op 23 op vrijdag 24 februari. De autosleutels werden in het huis gevonden en meegenomen. Met de sleutels werd de voor de deur geparkeerde zwarte Audi A6 meegenomen. De auto staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd. De politie zet het onderzoek voort.

Reeuwijk Woninginbraak De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak aan de Twaalfmorgen. De inbraak vond plaats in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 februari. Inbreker(s) zijn via de achterzijde van de woning via het raam binnengedrongen en hebben kasten en laden doorzocht op waardevolle spullen. Uit de woning is vooralsnog bekend dat er een flatscreen en een computer is weggenomen. De technische recherche van de politie Hollands Midden heeft een onderzoek ingesteld naar de door de dader achtergelaten sporen.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --