Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

24 februari 2006

Onderwerp: politie zoekt slachtoffers insluiping

De politie Zutphen wil graag in contact komen met de benadeelden van enkele insluipingen, die onlangs hebben plaats gevonden. Afgelopen woensdag meldde zich een 39-jarige Zutphenaar op het politiebureau, die schoon schip wilde maken.

De man had nog enkele gestolen spullen thuis liggen en in het verhoor bekende hij een aantal insluipingen met de daarbij behorende buit. In het aangiftesysteem zijn de feiten nog niet te herleiden en een ritje met de man door de buurt waar de insluipingen plaats vonden, leverden nog geen duidelijkheid op.

Allereerst de locatie: de woningen waar hij tijdens zijn nachtelijke insluipingen buit vond, liggen in het gebied tussen de Warnsveldseweg, de Jan Vermeestraat, de Troelstralaan en de Emmerikseweg/Graaf Ottosingel.

In één woning heeft hij ondermeer een dvd-box met oorlogsfilms en een tas met een flesje parfum meegenomen. Bij een andere woning nam hij onder meer enkele dvd's mee en van één luidt de titel Mindhunter, de andere is een film met George Clinton. Verder zijn er bij een woning enkele keramische beelden, voorstellende paddestoelen meegenomen.

De verdachte zit nog ingesloten en wordt de komende dagen verhoord.

De benadeelden kunnen contact opnemen met de politie Zutphen via 0900 - 8844.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, 055- 54486052

---- --