Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten vrijdag 24 februari 2006

Zaanstreek-Waterland, 24-02-2006

Vernielers bushokje aangehouden

Monnickendam, 23 februari 2006, 19:34 uur

De politie heeft twee jongens van 13 en 14 jaar uit Monnickendam aangehouden op verdenking van het vernielen van een bushokje. Een getuige meldde dat de ruiten van een bushokje aan de Waterlandse Zeedijk in Monnickendam werden ingegooid. Agenten hielden de jongens na een korte achtervolging staande. Beide zijn verhoord op het politiebureau, de ouders zijn in kennis gesteld. De schade wordt verhaald op de verdachten. Eén van de jongens is doorverwezen naar Halt.

Vals geld

Zaandam, 23 februari 2006, 16:20 uur

De politie heeft een 37-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden wegens het afrekenen met vals geld in een winkel aan de Gedempte Gracht. De verdachte is verhoord op het politiebureau en de afdeling Forensische Opsporing van de politie doet onderzoek naar de herkomst van het valse biljet.

Winkel tijdelijk ontruimd

Krommenie, 24 februari 2006, 10:38 uur

De politie heeft een winkel aan de Jean Henri Dunantstraat tijdelijk ontruimd nadat het brandalarm was afgegaan. Onderzoek van politie en brandweer wees uit dat tijdens onderhoudswerkzaamheden aan een koelvriesinstallatie een buis is losgeraakt waardoor gas kon ontsnappen. Dat heeft het alarm doen afgaan. De brandweer heeft metingen verricht, maar er was geen sprake van gevaar voor de omgeving. Na deze constatering werd de zaak weer opengesteld voor het publiek.

Politie verwijdert vrouw uit bus

Purmerend, 23 februari 2006, 17:42 uur

De politie heeft een 48-jarige vrouw uit Purmerend wegens ordeverstoring uit een bus gezet. Volgens de buschauffeur was zij luidruchtig en raakte ze in een handgemeen met een andere passagier. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Laatst gewijzigd 24-02-2006 15:32 | © Politie Zaanstreek-Waterland |