Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

24 februari 2006

Elburg - Politie treft 14 auto's open aan bij Flyer-actie

De politie in Elburg trof donderdagmiddag (23/2) 14 niet afgesloten geparkeerde auto's in de wijk Oostendorp aangetroffen.

De politie controleerde de auto's in het kader van de preventieactie "Niets erin . Niets eruit", om auto-inbraken tegen te gaan.

Er werden ruim 230 geparkeerde auto's voorzien van een flyer met tips om auto-inbraken tegen te gaan. De actie vond plaats op de Klokbekerweg, Clakenweg, Jukweg en Weidevogellaan.

Epe - Politie waarschuwt voor oplichting

Een oudere bewoonster van De Lindenhove in Epe kreeg donderdag (23-02) rond 13.30 uur bezoek van een onbekende man. Hij wilde haar giropas zien en vroeg of ze een formulier wilde tekenen ivm het aanvragen van een nieuwe giropas. De vrouw weigerde en toen de man was vetrokken kreeg ze argwaan over het hele gebeuren. Ze werd even later nog gebeld door vermoedelijke dezelfde persoon die vertelde dat er wat mis was gegaan en dat hij de volgende dag weer op bezoek kwam. Mevrouw heeft de man duidelijk gemaakt daar geen prijs op te stellen. Signalement van de man: ongeveer 28 jaar, 1.70 m lang, slank/tenger postuur, Aziatisch uiterlijk, sprak met een accent, donker jack en broek. Droeg opvallend veel goudkleurige sieraden en een groot horloge. De politie waarschuwt geen vertrouwelijke gegevens af te geven aan onbekende personen en altijd te vragen om een legitimatie.

Epe - Aangehouden voor tanken zonder betaling

De politie heeft donderdag (23-02) rond 18.15 uur bij een verkerscontrole op de Hoofdstraat een 58-jarige automobiliste uit Steenwijkerland aangehouden. Ze kreeg een boete omdat de APK van de auto was vervallen. Bij persoonscontrole bleek de vrouw in het opsporingsregister te staan voor het tanken zonder betaling te Breda. Ze werd overgedragen aan de politie aldaar.

Ermelo - Snelraak supermarkt

Een supermarkt aan de Stationsstraat was vrijdag (24-02) rond 03.40 uur het doelwit van een snelkraak. Met een, naar later bleek, gestolen auto werd de pui er uitgereden. De daders namen een onbekende hoeveel rookartikelen mee en waren binnen een paar minuten weer vertrokken. De politie stelt een onderzoek in.

Harderwijk - 8-jarig jongetje gewond

Een 8-jarig jongetje uit Harderwijk raakte op donderdag (23-02) rond 18.05 uur gewond bij een verkeersongeval op de Groentjesweg. Hij reed op de fiets naast zijn moeder toen hij door onbekende oorzaak over de kop sloeg. Hij had geen zichtbare verwondingen maar wel een bult op zijn hoofd. De ambulance nam hem voor nader onderzoek mee naar het ziekenhuis.

Harderwijk - Brandstichting opgelost

De politie heeft met de aanhouding van drie Harderwijkers (16, 16 en 18) een brandstichting bij een apotheek aan de Hoefbladmeen opgelost. Het incident vond plaats op woensdag 25 januari j.l. Het drietal gooide brandende voorwerpen op de mat voor de toegangsdeur. Gelukkig bleef de schade beperkt, maar de mat was wel onherstelbaar beschadigd. De politie maakt ene proces-verbaal op. De twee minderjarige jongens worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd. De schade zal op hen worden verhaald.

Heerde / Epe - Kippen gedumpt

Politie en Koninklijke Marechaussee hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een zes-tal hanen aangetroffen in een bosgebied langs de Nieuwe Zuidweg in de gemeente Heerde. De dieren zijn tijdelijk ondergebracht bij het politiebureau in Epe. Vrijdagochtend trof de Marechaussee nog eens vier hanen en een hen aan in dezelfde omgeving maar dit keer langs de Zuidweg in de gemeente Epe. Deze dieren konden niet direct worden gevangen en vlogen het bosgebied in. De bosopzichters zijn gewaarschuwd en zullen de komende dieren op zoek gaan naar de dieren. De politie zoekt de eigenaar en vermoedt dat de kippendump te maken heeft met de berichten over de vogelgriep.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --