Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

24 februari 2006

Apeldoorn - Twee mannen opgepakt na brandstichting auto

De politie heeft twee mannen van 26 en 29 jaar uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van brandstichting. De twee staken zaterdagavond 12 november j.l. op de Polderweg in Apeldoorn de personenauto van de 29-jarige verdachte in brand, om daarmee het verzekeringsgeld te innen. De politie trof op de bewuste zaterdagavond de vrijwel geheel uitgebrande auto aan. De 29-jarige eigenaar verklaarde dat de auto was gestolen en deed aangifte bij de politie.

Uit nader politie-onderzoek bleek dat de eigenaar met de 26 jarige kennis van hem de auto op de Polderweg in brand hadden gestoken. De eigenaar verklaarde uiteindelijk dat de nog maar kort geleden aangeschafte auto hem toch niet zo goed beviel en bedacht vervolgens de brandstichting om het verzekeringsgeld te innen. De verzekering heeft intussen de schade vergoed, maar zal naar verwachting het geld terugvorderen.

Apeldoorn - Jongens aangehouden na diefstal snorfiets

De politie heeft donderdagavond twee jongens uit Apeldoorn aangehouden, op verdenking van diefstal van een snorfiets. De jongens, beide 15 jaar oud, namen de snorfiets afgelopen zondag weg aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. Ze vertelden hun ouders dat ze snorfiets hadden gekocht. De eigenaar zag zijn snorfiets rijden en meldde de politie bij welke woning hij de snorfiets had gesignaleerd. De politie trof de snorfiets bij de betreffende woning aan en nam hem in beslag. De jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Apeldoorn - Boze man in supermarkt

Donderdagmiddag heeft de politie een 31-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man reageerde agressief toen een kind met winkelwagentje in een supermarkt aan de Linie tegen hem aanbotste. Toen de moeder van het kind hier iets van zei, werd de man nog bozer en begon met spullen te gooien. Ook beet de man een 17 jarige winkelbediende die hem, in afwachting van de komst van de politie, onder controle probeerde te houden.

Apeldoorn - Politie pakt verdachte op voor bedreigingen

Een 36-jarige man uit Apeldoorn is donderdag (23/02) aangehouden omdat hij in de nacht van zaterdag op zondag bedreigingen uitte tegen politiemensen tijdens een vechtpartij in het Beekpark. De man gaf de bedreigingen toe. Na overleg met de officier van justitie werd hem een boete van E 220,- opgelegd.

Apeldoorn - Brand in woning

Donderdagavond (23/02) ontstond er in een woning aan de Viltmakersdonk brand. De bewoner was niet thuis en andere bewoners van het flatgebouw werden gewaarschuwd en uit hun woningen gehaald. De woning brandde volledig uit. Een kat kwam daarbij om. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting.

Apeldoorn - Gebruik harddrugs bekeurd

De politie heeft donderdag (23/02) een 28-jarige man bekeurd. De gebruikte op straat nanbij de Koningshaven harddrugs. Hem werd een boete opgelegd.

Apeldoorn - 68 keer door rood licht

De politie heeft de afgelopen week dagelijks projectcontroles uitgevoerd op de kruising Deventerstraat- Zutphensestraat- Wapenrustlaan, ook wel bekend als De Tol. De controles werden uitgevoerd naar aanleiding van klachten van buurtbewoners. Hoewel het afgelopen week rustig was in verband met de schoolvakantie, werden er toch 68 bestuurders bekeurd voor het rijden door rood licht. Sinds 1 januari 2006 staat er voor deze overtreding een boete van 130 euro. De politie gaat de rood licht controles herhalen, ook op andere plaatsen in Apeldoorn.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --