AutoRai

Alfa Romeo-stand in teken van de â159-familieâ

(2/24/2006)
Alfa Romeo presenteert op de 76e Salon van Genève een spectaculaire stand waar alle huidige modellen en speciale uitvoeringen samenkomen om het unieke karakter van het automerk te onderstrepen. Het âProject 159â is zonder twijfel de grootste blikvanger op de stand. De 159 schittert in al zijn vormen: sedan, coupé, sportwagon en spider. Het modellenprogramma van de nieuwste generatie Alfaâs wordt gecompleteerd op hetzelfde podium waar vorig jaar de Alfa 159 en Alfa Brera debuteerden. Dit jaar zijn de ogen voornamelijk gericht op twee nieuwe wereldpremières: de Alfa 159 Sportwagon en de Alfa Spider.

De Zwitserse autotentoonstelling is bovendien een mooie gelegenheid om een nieuwe versie te presenteren van de Alfa Brera, die is uitgerust met de 200 pk sterke 2.4 JTDm 20v motor. En een goed moment om de elegante âCollezioneâ-uitvoeringen van de Alfa GT en Alfa 147 te bewonderen. Het Alfa Romeo-complex op de stand â dat ruimte biedt aan de kantoren, het Alfa Café en de lounges â werd met hetzelfde stilistische raffinement en met geavanceerde technologie ontworpen als de modellen van Alfa Romeo. De nauwe verwevenheid van het concept âArt in motionâ met de producten van Alfa Romeo wordt verder benadrukt door de video-art beelden op de stijlvolle LED-schermen die de wanden opsieren.

Kortom, op de Salon van Genève staan de autoâs van vandaag en morgen, die op geslaagde wijze glans geven aan Alfa Romeoâs imago van âsportiviteit en elegantieâ. Een imago dat is gebouwd op de meest geavanceerde technologieën en een rijke historie van autoâs en ontwerpers, races en motoren die sinds het begin van de 20^e eeuw geschiedenis schrijven.

Alfa 159 Sportwagon en Alfa Spider
Op de stand staat de stationwagon-uitvoering van de Alfa 159, een auto met een eigen persoonlijkheid en sterke karaktertrekken die kernachtig worden samengevat in de aanduiding âSportwagonâ. In Genève staan drie uitvoeringen tentoongesteld in de kleuren Argento Alfa, Rosso Rubino en Blu Oltremare. Deze zijn respectievelijk uitgerust met de 3.2 V6 Q4 24v motor met 260 pk, de 185 pk sterke 2.2 JTS krachtbron en de 200 pk sterke 2.4 JTDm dieselmotor. De drie Alfaâs 159 Sportwagon zijn rijkelijk uitgerust en belichamen Italiaanse styling en prestaties, met de wegligging van een echte sportwagen en de flexibiliteit en ruimte van een prestigieuze stationwagon.

De andere publiekslieveling van de stand is de nieuwe Alfa Spider. Een hoogstaande creatie die zowel teruggrijpt op de glorieuze traditie van Alfa Romeo in dit segment, van de Giulietta Spider uit de jaren vijftig via de Duetto in de jaren zestig tot de Spider en GTV uit de jaren negentig. De nieuwe Spider is een voorproefje van de toekomst op het gebied van technische innovaties en motoren.

De bezoekers van de Salon van Genève kunnen twee uitvoeringen van de Alfa Spider bewonderen: een 2.2 JTS met 185 pk en een 3.2 V6 Q4 met 260 pk. Beide in vol ornaat, met zeven airbags, VDC, ASR, automatisch bi-zone airconditioning, winddeflector, duotone lederen bekleding Blauw/Tabak en 18 inch lichtmetalen velgen.

De Alfa Brera en Alfa 159
De stand biedt ook plaats aan de overige twee modellen die onderdeel uitmaken van het âProject 159â: enerzijds is dat de Alfa Brera, een model dat het traditionele karakter van een coupé samenvoegt met de meer opwindende geest van âabsolute sportiviteitâ. Anderzijds is dat de sportsedan, die onlangs vijf sterren behaalde in de prestigieuze tests van Euro NCAP.

In Genève debuteert de nieuwe versie van de Alfa Brera, voorzien van de krachtige 2.4 JTDm 20v motor, met een maximaal vermogen van 200 pk bij 4.000 toeren per minuut en een maximumkoppel van 400 Nm bij 2.000 toeren. De vijfcilinder lijnmotor is de meest krachtige van de JTD motoren met Multijet technologie, met een specifiek vermogen van 84 pk per liter.

Naast deze debutant schittert een zwarte vierwielaangedreven Alfa Brera Q4 met een 3.2 V6 JTS 24-kleps motor. Een technisch hoogstandje dat 260 pk levert bij 6.200 toeren per minuut en een maximumkoppel heeft van 322 Nm bij 4.500 toeren.

Beide modellen zijn rijkelijk uitgerust. De veiligheidsuitrusting bestaat bijvoorbeeld uit zeven airbags (waaronder een knie-airbag aan de bestuurderskant), VDC, ABS met EBD, geventileerde remschijven aan voor- en achterzijde, MSR, Hill Holder, ASR en mistlampen. En van de lange lijst voorzieningen die bijdragen aan het maximale niveau van comfort spreken de bi-zone airconditioning, radio/cd-speler met cd-wisselaar, parkeersensoren, Bose(TM) hifi-geluidsinstallatie en navigatiesysteem met kleurendisplay en GSM-telefoon met spraaksturing, waarschijnlijk het meest tot de verbeelding. Beide versies hebben lederen bekleding en 18 inch lichtmetalen velgen.

De in Genève tentoongestelde Alfa 159 sedan is voorzien van Q4 vierwielaandrijving en de nieuwe, krachtige 3.2 V6 JTS 24v motor met 260 pk. Naast de speciale lederen bekleding Frau(TM) âpieno fioreâ op dashboard, stoelen en deurpanelen is dit model uitgerust met onder meer tri-zone airconditioning, elektrisch verstelbare stoelen, cruise control, zeven airbags, VDC, xenon koplampen, parkeersensoren en 18 inch lichtmetalen velgen.

De Alfa GT en Alfa 147
In de schijnwerpers op de Zwitserse autotentoonstelling staat een speciale uitvoering van de Alfa GT, die de unieke persoonlijkheid van het model perfect belichaamt. De in samenwerking met Bertone ontwikkelde Alfa GT herbergt originele styling, een rijke uitrusting en opwindende prestaties, waarbij een nieuw niveau van sportiviteit is bewerkstelligd waarin ook comfort en elegantie verweven zijn. De tentoongestelde versie, een âCollezioneâ, is ontworpen voor een geraffineerde klantenkring. Naast de gebruikelijke standaarduitrusting is de auto voorzien van een aantal exclusieve opties: 17 inch lichtmetalen velgen, een zwart frame rond de koplampen, in carrosseriekleur gespoten bumpergrille, met twee tinten leder beklede stoelen met Alfa Romeo-logo en met leder beklede handrem en versnellingspook. De Alfa GT is eveneens uitgerust met een navigatiesysteem en GSM-telefoon met spraaksturing en abonnement op infotelematicadiensten.

De 147 valt eveneens in Alfa Romeoâs strategie van styling en technologie. De vijfdeurs uitvoering die in Genève valt te zien, is uitgerust met het âCollezioneâ-pakket en zwarte metallic lak. Deze compacte Alfa beschikt over de geweldige 150 pk sterke 1.9 JTDm motor en heeft standaard de meest geavanceerde veiligheidsvoorzieningen: VDC, ASR, ABS met EBD en zes airbags. Het pakket bevat ook bi-zone airconditioning, 17 inch lichtmetalen velgen van nieuw ontwerp, radio/cd-speler, cruise control en elektrisch bedienbare achterruiten. De gepresenteerde auto is bovendien voorzien van exclusieve lederen bekleding in twee tinten, een navigatiesysteem met ingebouwde handsfree telefoon en stuurbediening voor radio en telefoon.

Infotelematicasysteem Blu&Me
Fiat Auto en Microsoft hebben samen onder de naam âBlu&Meâ een spraakgestuurd infotelematicasysteem ontwikkeld voor de bediening van de communicatie-, informatie- en entertainmentvoorzieningen in de auto. Dit maakt bellen in de auto en het bedienen van het audiosysteem niet alleen gemakkelijk, maar ook veilig. Blu&Me is beschikbaar op de Alfa 159, 159 Sportwagon en de Alfa Brera en bevat een Nederlandstalige module.

Dankzij Bluetooth-technologie is het bovendien mogelijk met de buitenwereld te communiceren door middel van een mobiele telefoon of PDA. Het huidige systeem zal in de nabije toekomst worden uitgebreid en zich blijven aanpassen aan noviteiten op technologisch gebied, van een compleet multimediasysteem tot satellietnavigatie.

De Alfa Romeo Racing Teams
In de sportwereld vormen âAlfa en innovatieâ een hecht team. Zowel als sponsor als deelnemer in verschillende raceklassen staan het merk en zijn sporters bekend om hun winnaarsmentaliteit en gebruik van geavanceerde technologie. Het Alfa Romeo Ski Racing Team is hier een voorbeeld van, een groep van acht topskiërs (Giorgio Rocca, Kristian Ghedina, Massimiliano Blardone, Manfred Moelgg, Karen Putzer, Denis Karbon en de zussen Elena en Nadia Fanchini) en hun coaches (Flavio Roda en Gustavo Thoeni).

Alfa Romeo is bovendien officieel leverancier van het Luna Rossa Team dat zich momenteel voorbereidt op de prestigieuze Americaâs Cup van 2007. Het maxi-jacht Alfa Romeo van schipper Neville Crichton zette afgelopen seizoen diverse snelheidsrecords, won de Grand Slam en zegevierde in de belangrijkste zeeregattaâs.

Ten slotte speelt het merk absoluut een hoofdrol als privé-team in het World Touring Car Championship en natuurlijk in de eigen 147 Cup. Bovendien is Alfa Romeo een samenwerkingsverband aangegaan met Ducati. Het Ducati raceteam zal gebruikmaken van nieuwe Alfaâs 159 om rijders en personeel over de wereld te vervoeren en beide merken zullen prominent aanwezig zijn op de circuits waar wedstrijden in de MotoGP en Superbike World Championships plaatsvinden.

BedrijfsautoRAI.nl