Gemeente Dordrecht


Persbericht

Kijken naar plannen Strategisch Groenproject

Raamplan Eiland van Dordrecht vastgesteld

De gebiedscommissie van het Eiland van Dordrecht heeft kortgeleden het raamplan voor een multifunctioneel groengebied vastgesteld. Dit betekent dat men gaat beginnen met het uitwerken van het Strategisch Groenproject. Om alle Dordtenaren te laten kennismaken met de mooie plannen voor het gebied wordt op zaterdag 25 maart een polder infodag georganiseerd. Voorafgaand aan deze dag is van 3 tot 25 maart een mini-expositie te zien in Weizigt NMC. 32d3ae.jpg
Het Strategisch Groenproject Eiland van Dordrecht is één van de 18 grootschalige groenprojecten die in het Structuurschema Groene Ruimte zijn benoemd. In het gebied komen twee recreatieknooppunten. Daarnaast wordt de koppeling met de Dordwijkzone versterkt en worden honderden hectares toegevoegd aan het groen. Met de uitwerking van het Raamplan krijgt het typische Biesboschkarakter nog meer de ruimte.

Mini-expositie
De vaststelling van het raamplan is voor de gebiedscommissie het startsein om alle Dordtenaren kennis te laten nemen van het toekomstig beeld van het buitengebied. Van 3 t/m 25 maart is in het Weizigt NMC een mini-expositie te bezichtigen over het Strategisch Groenproject. Deze mini-expositie is de voorloper op de startdag van 25 maart. Wethouder en voorzitter van de gebiedscommissie, Cok Sas opent de mini-expositie op vrijdag 3 maart as.

Polder infodag
Natuurlijk genieten op het Eiland van Do! rdrecht. Op 25 maart laat de g ebiedscommissie aan de inwoners zien wat er allemaal te beleven is op het Eiland van Dordrecht. De gemeente Dordrecht, Dienst Landelijk Gebied, Waterschap Hollandse Delta, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, Natuur en Vogelwacht en Natuur- en Recreatieschap Hollandse Biesbosch organiseren een startdag voor jong en oud. Door verschillende rondleidingen kan iedereen op een eigen manier kennismaken met het Eiland van Dordrecht.

Kom kijken hoe o.a.: honderden hectares worden toegevoegd aan groen, hoe de agrarische sector plaatsmaakt voor recreatie, hoe de verbinding met de Dordwijkzone verder wordt versterkt en hoe de invloed van de natuur in het gebied wordt vergroot.