Titel: One Flew over the Cuckoo's Nest genomineerd voor Publiekprijs

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 24-02-2006 16:45

Amsterdam, 24 februari 2006


De voorstelling One Flew Over The Cuckoo's Nest in de regie van Hans Croiset is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs 2005/2006. Dit seizoen dingen er ongeveer 35 grote zaal toneelvoorstellingen mee naar de prijs. De waarderingscijfers van het publiek hebben ervoor gezorgd dat One Flew Over The Cuckoo's Nest is genomineerd. Op de website www.toneelpublieksprijs.nl kan het publiek alle genomineerde voorstellingen een waarderingscijfer geven. Hieruit komen vier finalisten voort, de voorstelling met het hoogste eindcijfer wint de Toneel Publieksprijs. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater, september 2006 in de Stadsschouwburg Amsterdam. Dit is tevens de locatie waar One Flew Over The Cuckoo's Nest op 6 februari in première ging.

De kleine crimineel McMurphy (Victor Löw) wordt in een psychiatrische inrichting geplaatst. Hij gaat de strijd aan met hoofdzuster Ratched (Simone Kleinsma) tegen het regime dat zij voert. Een strijd vol hilarische momenten, maar ook een strijd met alle gevolgen van dien. McMurphy met zijn natuurlijke drang naar vrijheid dwingt ons tot nadenken over wie we zijn, waarom we zijn en waarom het ons soms aan moed ontbreekt daar verandering in te brengen. Hoe graag we dat ook zouden willen ....

Kaarten en informatie: One Flew Over The Cuckoo's Nest is te zien van t/m 24 juni 2006 in diverse theaters in Nederland. Zie voor de speelperiode www.toneel.nl. Kaarten verkrijgbaar bij de verschillende theaters of via TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45 cpm).

Noot voor de redactie,