Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 24 februari 2006

Woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagmorgen werd, tijdens de afwezigheid van de bewoner, ingebroken in een woning aan de Wierlaan. De inbreker wist de achterdeur van de woning te forceren en doorzocht hierna de gehele woning. Er werd in ieder geval een mobiele telefoon buit gemaakt. De politie heeft aangifte opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld. De politie heeft twee getuigen gesproken. Hun verklaringen zullen uiteraard in het onderzoek worden meegenomen.

Verlies fotocamera

BERGEN OP ZOOM: Een 40-jarige man uit Halsteren heeft vrijdagmorgen bij de politie melding gemaakt van de vermissing van zijn fototoestel. De man heeft donderdagavond fotos gemaakt van het Wagentjes kijken en is hierna vanuit een horecagelegenheid aan de Dubbelstraat naar zijn woning in Halsteren gefietst. Vermoedelijk is de man de camera onderweg verloren. Vooral het verlies van de fotos betreurt de man bijzonder. Hij hoopt dan ook dat de eerlijke vinder van de camera het fotorolletje bij de politie inlevert.

Winkeldiefstal

PUTTE: Op enig moment gedurende de afgelopen twee weken zijn bij een winkeldiefstal aan de Antwerpsestraat ruim 150 cosmetica-artikelen ontvreemd. De gezamenlijke waarde bedraagt ruim 2000 euro. Na de ontdekking van de diefstal, heeft de winkelier aangifte gedaan bij de politie.

Politie bekeurt 133 hardrijders

OSSENDRECHT: Vrijdag werd tussen 7.00 en 13.45 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Putseweg. Van de 3020 passanten, reden er 133 harder dan de toegestane 80 km/uur. Zij kunnen een bekeuring in de brievenbus tegemoet zien.

Politie bekeurt 46 hardrijders

OUD GASTEL: Vrijdag controleerde de politie aan de Provinciale weg tussen 11.30 en 16.00 uur de snelheid van 2151 weggebruikers. Van hen reden er 46 harder dan de ter plaatse geldende maximum snelheid van 80 km/uur. Zij kunnen een bekeuring tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km/uur.

Politie bekeurt 34x bij snelheidscontrole

RUCPHEN: Vrijdag hielden politiemensen van het speciale Verkeershandhavingsteam tussen 9.45 en 14.45 uur een snelheidscontrole aan de Zundertseweg. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/uur. Van de 966 passanten, reden er 34 te hard. Zij kunnen een bekeuring in de brievenbus verwachten.

Buurtbewoonsters voorkomen woninginbraak

ROOSENDAAL: Vermoedelijk hebben twee vrouwelijke buurtbewoners van de Brigittadonk donderdagmiddag door adequaat optreden weten te voorkomen dat twee jongemannen hun slag konden slaan. Toen de twee vrouwen de twee jongemannen in de achtertuin van één van hun buurtbewoners gewaar werden, vroegen zij hen wat zij daar deden. Omdat zij geen genoegen namen met het vage antwoord dat zij hierop kregen, kozen de twee mannen eieren voor hun geld en ze vertrokken. Toen de eigenaar van de woning s avonds thuis kwam en met het verhaal werd geconfronteerd, vond hij inbraaksporen ter hoogte van de achterdeur. De politie heeft aangifte opgenomen van poging tot inbraak.

Vrouw (21) slachtoffer van brute beroving

ROOSENDAAL: In de vroege vrijdagmorgen werd een 21-jarige vrouw uit Roosendaal beroofd door drie mannen. De vrouw werd op de Markt, ter hoogte van de onderdoorgang naar het Emile van Loonpark, in eerste instantie op vriendelijke toon door één van hen aangesproken. De andere twee liepen door. Plotseling werd de vrouw van achteren hardhandig op de grond geduwd. Een heuptasje, dat de vrouw droeg, werd weg genomen. In het tasje bevonden zich onder meer een mobiele telefoon en een portemonnee met (bank)pasjes, een OV-kaart en een identiteitsbewijs.

Fietsster (63) gewond na aanrijding

ROOSENDAAL: Een 63-jarige vrouw uit Roosendaal heeft vrijdagmorgen een forse hoofdwond opgelopen bij een verkeersongeval. Ze is per ambulance overgebracht naar het Franciscusziekenhuis. De vrouw fietste omstreeks 9.00 uur op het fietspad aan de Willem Dreesweg en wilde ter hoogte van de fietsersoversteekplaats de weg oversteken, maar verleende abusievelijk geen voorrang aan een 19-jarige automobiliste. Een aanrijding was het gevolg.

Auteur: Manon Ostendorf