Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda vrijdag 24 februari 2006

BREDA, 24 februari 2006

Politie houdt verkeerscontrole

BREDA: Donderdag heeft de politie bij een verkeerscontrole aan de Ettensebaan 120 voertuigen gecontroleerd. De politie was bijzonder te spreken over het feit dat het overgrote deel van de gecontroleerde weggebruikers tijdens de controle in het bezit was van rijbewijs, autopapieren en identiteitsbewijs. De politie schreef bekeuringen uit aan 20 automobilisten en 2 scooterbestuurders voor de volgende feiten: het niet-dragen van de autogordel (10x), fout parkeren (5x), niet kunnen tonen van rijbewijs (2x), niet kunnen tonen van identiteitsbewijs (1x), niet kunnen tonen van kentekenbewijs (1x). Er zijn 5 scooters gecontroleerd. Twee bekeuringen zijn uitgeschreven, één voor een gladde band en één voor het overschrijden van het toegestane vermogen.

Twee personen aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: De politie kreeg op donderdagavond melding van winkeldiefstal aan de Konijnenberg. Een beveiligingsbeambte hield twee personen aan, toen hij zag dat ze de winkel wilden verlaten zonder winkelwaar ter betaling aan te bieden. De politie nam de 48-jarige man uit Brakel en de 47-jarige vrouw uit Waalwijk mee naar het politiebureau voor verhoor. Van de winkel is aangifte opgenomen van diefstal van 67 cds. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt woninginbraak

WILLEMSTAD: Op woensdagavond is er ingebroken in een woning aan het Cornabepark. De daders hebben aan de achterzijde van het huis een raam open gebroken. Er is onder andere een sieradendoosje weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Twee mannen aangehouden na vechtpartij

BREDA: Op donderdag 23 februari hield de politie twee mannen aan na een vechtpartij aan de Godevaert Montensstraat. Een 36-jarige bewoner van deze straat had een zakelijk conflict gehad met een 49-jarige man uit Breda. Hierbij zou de 36-jarige man zijn mishandeld en hij zou de 49-jarige man vervolgens hebben bedreigd met een mes. De 36-jarige man is overgebracht naar het ziekenhuis met onder andere letsel aan het hoofd. De 49-jarige man is overgebracht naar het cellencomplex aan de Mijkenbroek. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken man rijdt tegen lantaarnpaal

BREDA: De politie kreeg op donderdagavond melding van een getuige dat er zojuist een auto tegen een lantaarnpaal was gereden aan de Roosbergseweg in Bavel. De politie had bij aankomst het vermoeden dat de man teveel had gedronken. Een blaastest bevestigde het vermoeden. Op het bureau bleek dat de man veel teveel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt twee mannen aan voor rijden onder invloed en belediging

BREDA: De politie zag op vrijdag 24 februari omstreeks 02.00 uur een auto op de Haagdijk tegen de rijrichting in rijden en vervolgens stoppen op het trottoir. De politie hield de bestuurder en de twee inzittenden bij het uitstappen staande. De bestuurder van de auto vertoonde kenmerken van alcoholgebruik en werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Eén van de inzittenden, een 28-jarige man uit Roermond, was het hier niet mee eens en uitte grove beledigingen aan het adres van de politiemensen. Ook hij is aangehouden, wegens belediging en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hierna is hij in vrijheid gesteld.
De 22-jarige man uit Bavel weigerde een blaastest en moest mee naar het politiebureau. Hier is hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 805 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Twee mannen aangehouden bij vechtpartij

BREDA: Op vrijdagochtend 24 februari hield de politie in de Nieuwstraat twee mannen aan bij een vechtpartij. Toen de politie arriveerden zag men dat één van de twee verdachten een 19-jarige man uit Zevenbergen bij zijn keel greep. De partijen werden direct gescheiden. Een 23-jarige man uit Breda is aangehouden voor dit feit. Een 23-jarige man uit Teteringen is aangehouden in verband met de opiumwet. Op de grond vond de politie een zakje met pillen, vermoedelijk harddrugs. Een getuige zag hoe de man iets weggooide en hierop is hij aangehouden. Na verhoor zijn de verdachten in vrijheid gesteld. Het slachtoffer had licht letsel, van hem zal aangifte worden afgenomen.

Jongeman gewond bij verkeersongeval

MOERDIJK: Op vrijdagochtend gebeurde er een ongeval aan de Transitoweg. Een 18-jarige jongeman uit Klundert reed over de Transitoweg, komende vanuit de richting van de Orionweg. Door onbekende oorzaak raakte hij de controle over zijn bromfiets kwijt en reed tegen een trekker met oplegger. Hij liep hierbij een hoofdwond op en is per ambulance naar hert ziekenhuis vervoerd.

Bromfietscontrole leidt tot achtervolging en aanhouding

BREDA: De politie hield vrijdag aan de Academiesingel een bromfietscontrole. Een motoragent gaf een bromfietser een stopteken. De bromfietser gaf hieraan geen gevolg en ging ervandoor. De motoragent ging er achteraan. Tijdens de achtervolging probeerde de bromfietser de motoragent opzettelijk ten val te brengen, door hem de weg af te snijden. De achtervolging, waarbij snelheden van meer dan 90 km/u werden behaald, eindigde op de Wolfslaardreef. Hier kwam de bromfietser ten val omdat hij te snel door een bocht reed. De 17-jarige jongen uit Baarle-Nassau is aangehouden voor roekeloos rijden en poging tot doodslag danwel poging tot zware mishandeling. Ook voor het opvoeren van de bromfiets wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij de controle zijn 2 bekeuringen uitgedeeld voor het overschrijden van de constructiesnelheid. 1 bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij geen bromfietscertificaat had en 1 bromfietser kreeg een boete omdat hij niet de goede rijbaan gebruikte.

Verkeersongeval

PRINSENBEEK: Op vrijdag gebeurde er een ongeval op de kruising tussen de Hooimade en de Boonhof. Een 61-jarige vrouw uit Prinsenbeek verleende vermoedelijk geen voorrang aan de, op een gelijkwaardige kruising, van rechts komende bestuurder. Er ontstond een aanrijding tussen de Prinsenbeekse en een 32-jarige vrouw uit Breda. De betrokkenen kwamen er met nekklachten en duizeligheid vanaf.

Snelheidscontrole

ALPHEN: De politie hield tussen 09.15 uur en 12.00 uur een snelheidscontrole op de Goederentijd. 871 voertuigen passeerden de controle, hiervan waren er 94 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u, terwijl hier een maximum snelheid van 50 km/u geldt.

ZUNDERT: Ook op de Wernhoutseweg is gecontroleerd op snelheid tussen 12.30 uur en 15.00 uur. 1063 bestuurders zijn gecontroleerd. Hiervan waren er 61 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 95 km/u. Op deze weg geldt een maximale snelheid van 60 km/u.

Auteur: Inge Rijgersberg