cda zet harder in op veilige scholen

Veilige en Schone Scholen eist een harde aanpak.

Coffeeshops in de omgeving van scholen sluiten. Dat is wat het CDA wil in de komende periode om de omgeving van scholen veiliger te maken. Andere maatregelen zijn:


* · drugsgebruikers te verbieden zich rond scholen op te houden
* · politie en toezichthouders veel vaker rond scholen surveilleren
* · rond scholen zonodig cameratoezicht instellen
* · veroorzakers van overlast rond scholen keihard aanpakken

Om dit te bereiken vindt het CDA dat de gemeente moet inzetten op een harde aanpak van zwervers rondom scholen, vandalisme op en rond scholen, zonodig verdergaande maatregelen als straatverboden, cameratoezicht en het straffen van overlast veroorzakers en extra aandacht voor een schone omgeving van de scholen. Van het rijk wil het CDA meer bevoegdheden voor de gemeente en de politie om veiligheid rond scholen te garanderen. Ook is meer geld voor onderwijshuisvesting nodig.

Ook ouders en scholen kunnen bijdragen door aan te geven waar de knelpunten zitten en door melding te maken van incidenten en overlast. Zij hebben de directe kennis van de problemen. Hun wensen zijn daarom sturend.

Het CDA blijft van mening dat in de eerste plaats ouders verantwoordelijk voor het opgroeien en de opvoeding van hun kinderen. Maar de overheid en scholen kunnen ouders en kinderen wel steunen. Zeker als het gaat om de veiligheid en gezondheid van kinderen. Harm Janssen daarover: "Het is te gek voor woorden dat er scholen zijn waar docenten 's ochtends gebruikte naalden op lopen te rapen. Ik hoop dat in de komende periode ook andere partijen bereid zijn het CDA te steunen om keihard op te treden tegen dit soort onacceptabele situaties." In een samenleving die complexer wordt en telkens meer eist van ouders én kinderen, is het belangrijk dat de overheid die taak ook stevig aanpakt. Het welzijn en een goede onderwijsomgeving voor kinderen is absoluut cruciaal voor een gezonde gemeente nu en in de toekomst.

Voor vragen en inlichtingen:

Harm Janssen, Lijsttrekker CDA Utrecht

06 - 28836991