De schotel mag het dak op!

Canaldigitaal

http://www.canaldigitaal.nl

Kabinet besluit toestemming te verlenen voor Satellite Repeater Systemen

Het plan van het kabinet om toestemming te verlenen voor 'Satellite Repeater Systemen' (ook wel 'SRS') maakt de weg voor nog meer Nederlanders vrij om over te stappen op digitale satelliet-televisie.

CanalDigitaal verwacht binnen enkele maanden de eerste SRS installaties te kunnen voorzien van smartcards. Via een uit het zicht geplaatste schotel wordt een compleet (flat)gebouw van digitale satelliet-televisie voorzien. De consument heeft slechts een kleine antenne ter grootte van een koffiekopje nodig om de signalen op te vangen. Geïnteresseerde particulieren en VVE's kunnen zich melden op srs@canaldigitaal.nl voor meer informatie over de plaatsing en mogelijkheden van een SRS installatie.

CanalDigitaal, de Nederlandse aanbieder van digitale TV via de satelliet, maakt al sinds een aantal jaar een grote groei door met vorig jaar zelfs meer dan 150.000 nieuwe klanten. Met dit besluit van het kabinet verwacht CanalDigitaal dat nog meer Nederlanders zullen kiezen voor televisie ontvangst via de satelliet.

'Satellite Repeater Systemen' maken het mogelijk om bewoners van een (flat)gebouw draadloos te voorzien van televisieontvangst via een centraal geplaatste schotel op het dak. Klanten kunnen individueel bepalen welke zenders zij wensen te ontvangen middels een ontvanger voorzien van een CanalDigitaal smartcard. Er is al een abonnement beschikbaar vanaf 2,50 euro per maand. Eén van de grote voordelen van een SRS installatie is dat klanten met een beperkt zicht op het zuiden via plaatsing van de schotelantenne op het dak toch van satelliet-televisie gebruik kunnen maken.

CanalDigitaal bedient al meer dan 1 miljoen tevreden kijkers. De belangrijkste redenen voor de groeiende populariteit van digitale televisie via de satelliet is de uitstekende beeldkwaliteit in combinatie met het grote aanbod aan zenders en de lage maandelijkse abonnementskosten. Klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd in november 2005 wees uit dat 96% van de klanten van CanalDigitaal tevreden tot zeer tevreden is met hun keuze voor satelliet-televisie.

Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot CanalDigitaal op het volgende e-mailadres: srs@canaldigitaal.nl .

Over CanalDigitaal B.V.:
CanalDigitaal B.V., gevestigd te Hilversum, biedt Nederlandse consumenten televisie en radio via de satelliet. Via de ASTRA-satelliet kunnen meer dan 200 TV- en radiozenders digitaal ontvangen worden. Inmiddels heeft CanalDigitaal meer dan 1 miljoen tevreden kijkers, die gebruik maken van een satellietschotel om naar het Nederlandse televisie- en radioaanbod te kijken en luisteren.

Het aanbod van CanalDigitaal ( www.canaldigitaal.nl ) omvat alle Nederlandse publieke en commerciële zenders. Ook is een groot aantal themazenders waaronder Tele2 Voetbal, Nickelodeon, Discovery Channel, National Geographic Channel, Eurosport, Mezzo en andere pan-Europese zenders in verschillende zenderpakketten beschikbaar.