Groep Brussel Lambert


GroEP Bruxelles Lambert
24 februari 2006

Groep Bruxelles Lambert (GBL), gecontroleerd door de families Desmarais en Frère via Pargesa, begeleid Suez sinds haar ontstaan en is er de voornaamste aandeelhouder van.

Met haar Frans-Belgische dualiteit heeft Suez zich geplaatst als één van de grote spelers op het vlak van energie en milieu in Europa. Suez kan rekenen op de volledige steun van GBL voor de voortzetting van haar industriële strategie in al haar bedrijfstaken.

GBL verwijdert de hypothese van een vijandelijk openbaar overnameaanbod van ENEL op Suez dat een financieel en geen industrieel karakter zou hebben.

Daarentegen staat GBL zeer positief tegenover een toenadering met Gaz de France wat een van de voornaamste groepen op wereldvlak in de gassector zou voortbrengen met in het bijzonder voortreffelijke posities in de LNG.

Het nieuwe geheel zou één van de grootste industriële groepen zijn in Europa en zou een gevoelige bijdrage kunnen leveren tot de toekomst van de Europese energie en zou zowel voor Frankrijk als voor België een zekere troef kunnen inhouden.

© 2002 GBL. Waarschuwing