Ackermans & van Haaren


UBF International klaar voor verdere internationale expansie na deal met Allianz Capital Partners

24 FEBRUARI 2006

Het management en de aandeelhouders van United Broadcast Facilities (UBF) International, een full service broadcast facilities bedrijf dat opereert in de Europese markt, en Allianz Capital Partners (ACP), de investeringsmaatschappij van de Allianz Group, hebben een overeenkomst gesloten waarin ACP een belang van 38,8% in UBF International zal nemen. UBF International verwacht de overeenkomst op 1 april 2006 af te ronden, na goedkeuring van de Europese Commissie. Het bedrijf zet hiermee een belangrijke nieuwe stap om de internationale groei ambities te realiseren.

âWij zijn actief op zoek gegaan naar een nieuwe, grote internationale investeerder om onze ambitie een belangrijke Europese speler te worden op het gebied van AV faciliteiten verder te kunnen ondersteunen,â aldus UBF International CEO Henk Bout. âACP is één van de grootste investeringsmaatschappijen ter wereld, en bovendien delen zij onze âthink global, act localâ filosofie. Deze deal is een grote stap voorwaarts in het realiseren van onze ambitie.â

UBF International vindt dat het vormen van een krachtige en internationale groep van groot belang is om in te spelen op de technologische evolutie en de daarmee gepaard gaande investeringsbehoefte. De overeenkomst tussen UBF International en ACP garandeert dat UBF en haar dochterbedrijven ook in wijzigende marktomstandigheden met hoogkwalitatieve middelen en medewerkers kunnen blijven inspelen op de noden van de klanten.

Als de overeenkomst is afgerond zijn de drie grootste aandeelhouders het management van UBF International en investeerders ACP en Ackermans & Van Haaren.

Over United Broadcast Facilities International:

United Broadcast Facilities International is een full service broadcast facilities bedrijf met ongeveer 900 werknemers en een omzet over 2005 van ⬠118 mln. dat opereert in de Europese markt. Het bedrijf, opgericht in 1982, is momenteel actief in Nederland, Duitsland, België, Engeland, Portugal en Hongarije.

Voor meer informatie kunt u terecht bij :

Kay van de Linde, woordvoerder UBF +31-6-2279-8118

United Broadcast Facilities BV

Naarderweg 16

NL - 1217 GL Hilversum