Ingezonden persbericht

Vol programma op 'Handwerken 2006'

ZWOLLE, 20060114 -- Zwolle, 13-1-2006 - Na de zeer succesvolle edities van de handwerkbeurzen in 2004 en 2005 vindt "Handwerken 2006" ook weer plaats in Zwolle. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 februari a.s. is de IJsselhallen in Zwolle het walhalla voor liefhebbers van pure naaldkunst.


Op de beurs 'Handwerken 2006' vindt u alles op het gebied van handwerken, het assortiment wordt steeds uitgebreider. Veel verkoopstands op het gebied van breien, borduren, quilten, punchen, weven, kantklossen, tapisserie en textiel zijn vertegenwoordigd en zullen u alle nieuwigheden kunnen laten zien. Een gedeelte van de beurs is ingericht met naai-, borduur- en lockmachines. Zo zijn diverse grote merken zoals Husqvarna, Pfaff en Brother aanwezig en kunt u de nieuwste machines bewonderen. Bernina introduceert de nieuwe Aurora borduurmachine en door middel van een challenge kunnen consumenten met deze machine kennis maken.

Tussen de verschillende verkoopstands zullen vele demonstraties worden gegeven. Zo zijn er demonstraties op industriële borduurmachines, hardanger met zijden garens door Marjo Timmers, kartonnage pakketten, sjaaltjes breien en werken met Vlieseline artikelen.

U kunt zelf actief deelnemen aan de verschillende workshops zoals hardanger, Temari naaldkunst (Japanse ballen), customize uw eigen kleding, schaduw- en lintborduren. Demonstratrice Jeanette Evers begeleidt de Bernina Challenge en borduur specialist Tineke Tinbergen verzorgt 2 maal per dag een workshop witsneewerk. Ook een workshop 'patchwork op de naaimachine' kunt u volgen.

De Restyle trend is nog steeds hip en het ontwerperscollectief 'The Sewing Room' is aanwezig om u dit te laten zien. Deze textiel kunstenaars Charo B. en Anna restylen uw meegenomen T-shirt of spijkerbroek tegen een kleine vergoeding. Verknippen, tags erop naaien, beschilderen, leer, bandjes, graffiti, teksten, pofmouwtjes op je T-shirt: op deze manier wordt het net iets meer 'rough' en stoer. U hebt daarna zeker een uniek kledingstuk!

Voor de eerste maal wordt voor de beurs een wedstrijd georganiseerd 'YouR CreAtioN'. Met 4 categorieën is er vast wel iets voor u bij! Ontwerp een gebreide trui, maak op de naaimachine een kledingstuk of restyle zelf een kledingstuk van uw keuze. Ook de sieraden worden niet vergeten, ontwerp en maak een sieraden set. Als prijzen zijn onder andere een breimachine en een naaimachine beschikbaar. De ingezonden stukken worden tentoongesteld op de beurs, bezoekers kiezen de winaars. Onder de ingezonden stembriefjes van de bezoekers, worden ook nog eens 20 prijzen verloot.

Tevens wordt het begin gemaakt van een kleine expositie. Jonge textielkunstenaars laten in hun werk zien dat je met borduren ook tegels, tassen en T-shirts kunt maken. Een andere kunstenaar exposeert eigentijdse vilten accessoires.

De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt ¤ 6,00, kinderen tot 12 jaar gratis onder begeleiding, parkeren is gratis. Er worden vanuit het hele land busreizen naar Zwolle georganiseerd, kijk op de website voor opstapplaatsen. Het adres van de IJsselhallen is Rieteweg 4 te Zwolle. Voor meer informatie kunt u de website www.handwerkbeurs.nl bezoeken.




Second Events