Politiebond ACP

Themadag veiligheid
In het stationskoffiehuis te Twello wordt op 24 februari 2006 de veiligheid van politiemensen en andere hulpverleners onder de loep genomen. Stel je voor: op de A28 kantelt een vrachtwagen. De lading (gevaarlijke stoffen) lekt uit de vachtwagen en verspreidt zich over het wegdek. Wat nu? De snelweg wordt afgezet, overige weggebruikers worden omgeleid en de gevaarlijke lading moet opgeruimd worden. Een (gevaarlijke) klus voor politie en brandweer, waaraan behoorlijke risicos kleven. Waar moet je als veiligheidsmedewerker op letten om de veiligheid van omstanders, collegas en jezelf te waarborgen?

Deze situatie én andere veiligheidsonderwerpen komen aan de orde tijdens de themadag op 24 februari. Aanwezig zijn de korpschef van Noord- en Oost
Gelderland, één brandweercommandant en Gerrit van de Kamp, voorzitter politievakorganisatie ACP. Tijdens een gevarieerd en praktijkgericht programma wordt stilgestaan bij hoe de veiligheid van medewerkers verbeterd kan worden en wat jij daar zelf aan kunt doen. Vanaf 9.00 uur is iedereen welkom (ook niet-leden). Het programma eindigt om 12.00 uur.