Gemeente Delft

Krachten en kennis gebundeld voor Samen leren in Delft

Onder het motto Samen leren in Delft geeft wethouder Rensen Vrijdag 24 februari het startsein voor project 'De juiste keuze'. Het project start op basisschool de Omnibus. In dit project worden ouders, die dat willen, intensief begeleid door mentoren in het bepalen van de juiste schoolkeuze voor hun kind dat naar het voortgezet onderwijs gaat. Een goede schoolkeuze heel belangrijk voor de schoolloopbaan van kinderen. Met het project 'De juiste keuze' zet Delft in op minder vroegtijdige schoolverlaters.

Veel (allochtone) ouders zijn onvoldoende op de hoogte van het Nederlandse onderwijssysteem. Daardoor is het lastig om voor hun kinderen de juiste keuzen te maken. Scholen hebben te weinig tijd om ouders hierin intensief te begeleiden. Daarom heeft Delft het project 'De juiste keuze' opgezet: ouders kunnen terecht bij een mentor die hen begeleidt bij alle activiteiten die worden ondernomen door de scholen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs in het kader van schoolkeuze. De begeleiding loopt door tot klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Het project wordt uitgevoerd door coördinatoren die voortkomen uit het project Onbenut Talent. De coördinatoren krijgen een rol in de begeleiding van de mentoren en in de praktische uitvoering. Zowel de coördinatoren als de mentoren krijgen een training om hun rol zo goed mogelijk uit te voeren. Hierdoor ontstaat een situatie waar alle partijen profijt bij hebben. Ouders kunnen hulp krijgen bij de schoolkeuze en mensen vanuit het project Onbenut talent kunnen zich nuttig inzetten. Het eerste project 'De juiste keuze' start op basisschool de Omnibus, daarna op basisschool De Horizon. Uitbreiding van het project is mogelijk voor iedere school die daar behoefte aan heeft.

De gemeente Delft vraagt extra aandacht voor integratie. Omdat het belangrijk is met elkaar te wonen, sporten, leren, eten en in gesprek te zijn.