Llink


LLinke Soep


uitzending(en)

vr 24 februari 2006 van 20:00 uur tot 21:00 uur op Radio 1

deze aflevering

Balletje trappen

Een voetbalmuurtje dat reageert als je er tegenaan trapt: Mooi schot, tien punten! Zo'n muurtje houdt lastige kids wel van de straat. Nog zo'n mooi idee: een waterscherm langs de snelweg dat nu eindelijk het probleem van de fijnstof oplost - letterlijk en figuurlijk. Beide uitvindingen bestaan echt en zijn gedaan door studenten uit Rotterdam en Delft, bij Atelier AIDA. Een atelier waar studenten hun ideeën over duurzaamheid en innovatie mogen uitwerken. Marijn gaat met Roel Tijdhof (25, TU Delft) een balletje trappen en kijkt toe hoe Ferry Vermeulen (27, TU Delft) zijn fijnstofuitvinding langs de snelweg test.

Noordpool

En er zijn nog meer studenten die zich met het klimaat bezig houden: de studenten die het Climate Change College volgen. Drie Engelse en drie Nederlandse jongeren worden dit jaar opgeleid tot 'klimaatambassadeur'. Binnenkort gaan ze met eigen ogen bekijken hoe hard de poolkap smelt, tijdens een bezoek aan de Noordpool. Intussen zijn ze nog druk met allerlei colleges. Maar eh... wat leren ze eigenlijk? Froukje Oostvogel, Andrew Segrave en Ilona Bontekoning komen dat vertellen.

Dikke naald

Marcel is bloedmooi. En dat vindt 'ie niet alleen zelf, ook de Bloedbank denkt er zo over. Daarom zetten ze daar een dikke naald in z'n arm...

Stem diervriendelijk

Ga je stemmen 7 maart? Je weet wel: gemeenteraadsverkiezingen. Weet je al op welke partij? Nee? Kijk dan nog eens naar wat alle partijen voor dieren doen. De Dierenbescherming is een campagne begonnen: Stem diervriendelijk! Jelko de Ruijter van de Dierenbescherming geeft tekst en uitleg.

Uberseksueel

En natuurlijk zitten we weer een van de genomineerde Uberseksuelen van het Jaar achter de broek. Zijn ze blij met hun nominatie? Hier kun je nog stemmen. In de uitzending van 10 maart maken we de winnaar bekend.