Llink

Rotterdam, 23 februari


- PERSBERICHT -

Voetbalmuurtjes en Waterfilters

Llinke Soep interviewt jonge uitvinders

Een waterscherm langs de snelweg dat het fijnstof filtert. Het klinkt als een doorbraak! Reporter Marijn ondervraagt verschillende jonge uitvinders. Ook zijn er drie studenten van de Climate Change College te gast die worden ondervraagt over hun toekomstig 'klimaatambassadeurschap'. Verder vertelt Jelko de Ruiter van de dierenbescherming over de campagne: Stem diervriendelijk! Ook deze week aandacht voor de genomineerden van de 'Uberseksueel verkiezing'. Llinke Soep is vrijdag 24 februari om 20:00 te beluisteren op Radio 1.

'Mooi schot, tien punten!' Wanneer je de bal tegen dit technisch hoogstaand muurtje schopt reageert deze automatisch op jou schot of een waterscherm dat fijnstof langs de snelweg filtert. De uitvinders van deze ingenieuze ideeën zijn studenten van de Rotterdamse en Delftse universiteit en zijn werkzaam voor atelier AIDA. Marijn zoekt de jonge uitvinders op.

Dit jaar zijn er totaal zes studenten die de Climate Change College volgen. Deze klimaat bewuste jongeren bezoeken binnenkort de Noordpool om met eigen ogen te bekijken hoe hard de poolkap smelt. Mirjam ontvangt de studenten in de studio en vraagt ze wat ze nu eigenlijk leren.

Marcel van der Steen maakte een reportage over zijn bezoek aan de bloedbank. Hij heeft de bijzondere bloedgroep O-negatief. Marcel vertelt over een hele dikke naald.

Weet jij al wat je gaat stemmen 7 maart? Jelko van de Dierenbescherming geeft tekst en uitleg over diervriendelijk stemmen.

LLinke Soep is vrijdag 24 februari om 20:00 uur te horen bij Radio 1. Llinke Soep is een programma van LLiNK. LLiNK maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensenrechten, dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




Llink