InBev

InBev kondigt haar intentie aan om Europese dienstencentra op te richten en om Business Systems en Application Services voor bepaalde Europese landen uit te besteden.

Na een studie van de huidige structuren en processen voor de transactionele en ondersteunende functies in de hele organisatie, heeft InBev (Euronext: INB) vastgesteld dat er nood is aan een update van zijn bestaande ondersteunende platform voor Europa.

Dit zou ervoor zorgen dat InBev de best mogelijke transactionele en ondersteunende diensten biedt aan haar verkoopactitiveiten en brouwerijen in heel Europa. InBev gelooft ook dat het deze diensten hierdoor op een rendabeler manier zal kunnen aanbieden en tevens middelen zal kunnen vrijmaken om te investeren in haar activiteiten.


1. Europese dienstencentra
Op basis van de resultaten van de studie is het InBev's intentie om in 2006 over te schakelen op het model van een dienstencentrum voor bepaalde transactionele activiteiten binnen de financiële-, aankoop- en exportfuncties in een aantal landen. Het doel zou zijn om één enkele geïntegreerde organisatie voor meerdere functies te creëren die beter kan inspelen op de behoeften van de consument, de klant en de bevoorradingsketen.

Om deze potentiële overschakeling naar dienstencentra en de gevolgen voor processen en functies van dichtbij te kunnen bekijken, zal tewerk worden gegaan in een aantal fases.

Export:
InBev stelt voor om een dienstencentrum op te richten dat exportdiensten zal leveren voor de volgende landen: België, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Ierland, Nederland, Roemenië, Rusland, het VK en Oekraïne. Tsjechië werd geïndentificeerd als de beste locatie voor dit centrum.

Het is InBev's intentie om de exportactiviteiten voor Duitsland en Tsjechië te centraliseren tijdens de eerste helft van 2006. Dit zou kunnen leiden tot een verlies van ongeveer:

. 35 banen in Duitsland; en
. 8 in Tsjechië.

In de tweede helft van 2006 heeft InBev de intentie om de centralisatie van de exportactiviteiten door te voeren in de andere betrokken Europese landen.

InBev wil haar werknemers en sociale partners informeren en raadplegen over haar voornemen. Het exacte aantal jobs dat verloren zou gaan, zal echter pas aan het einde van het overlegproces bekend zijn.

Financiën:

Het is ook InBev's intentie om de processen rond de transactionele activiteiten bij Financiën te centraliseren en een dienstencentrum op te richten voor deze diensten in de volgende landen: België, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Ierland, Luxemburg, Nederland en het VK. Later zal Frankrijk in overweging worden genomen.

Hongarije werd geïdentificeerd als de meest geschikte locatie voor dit centrum.

De implementering van deze centralisatie zou in de eerste helft van 2006 worden overwogen voor België, Duitsland, Hongarije en Luxemburg. Dit zou kunnen leiden tot een verlies van ongeveer:

. 149 banen in België;
. 125 in Duitsland;
. 30 in Hongarije; en
. 13 in Luxemburg.

In de tweede helft van 2006 heeft InBev de intentie om de centralisatie van de financiële activiteiten door te voeren in de andere betrokken Europese landen.

Ook hier wil InBev haar werknemers en sociale partners informeren en raadplegen over haar voornemen. Het exacte aantal banen dat verloren zou gaan, zal echter pas aan het einde van het overlegproces bekend raken.

Kortom, tijdens de eerste helft van 2006 wordt het verlies van zo'n 360 banen overwogen, in vijf Europese landen. Tegelijk hoopt InBev 107 nieuwe banen te scheppen in Tsjechië en 188 in Hongarije.


2. Business Systems en Application Services
Op basis van de resultaten van een tweede studie heeft InBev in het algemeen ook de intentie haar wereldwijde en West-Europese Business Systems en Application services gebaseerd in België, Nederland, Luxemburg, het VK, Ierland, Duitsland, Italië en Frankrijk uit te besteden aan een externe leverancier. Verbeteringen aan het huidige model kunnen potentieel leiden tot een consistentere uitvoering van deze diensten voor de activiteiten van InBev in een aantal Europese landen, aan een optimale kost en met een sterk serviceniveau.

InBev zal nu, na de bekendmaking van deze intentie, overleggen met haar sociale partners en onderhandelingen starten met potentiële partners voor de uitbesteding van deze diensten. Verdere details over de omvang van deze veranderingen aan InBev's ondersteunende diensten binnen Business Systems en Application Services, de mogelijke vorm van de nieuwe organisatie en het aantal mogelijk getroffen functies, zullen afhangen van deze overleg- en onderhandelingsprocessen.

Tijdens deze gesprekken zal InBev er voor zorgen dat werknemers de mogelijkheid behouden om hun carrière verder uit te bouwen binnen de organisatie van de leverancier. De ervaring van verschillende werknemers die werden getransfereerd toen InBev haar IT-infrastructuur uitbesteedde aan IBM en BT halverwege 2005, heeft aangetoond dat het voordelig kan zijn om te werken voor een werkgever die gespecialiseerd is in zijn kernactiviteit.

De voorgenomen startdatum voor de uitbesteding van deze diensten, die afhangt van de succesvolle afronding van gedetailleerde contractuele onderhandelingen met leveranciers, is het einde van het tweede kwartaal van 2006.

Na het nodige overleg met de sociale partners over beide plannen, en na onderhandelingen met potentiële externe leveranciers over de geplande uitbesteding van Business Systems en Application Services, zal het management van InBev de uiteindelijke beslissing nemen en op dat moment de verwachte organisatorische en financiële gevolgen bekendmaken.


3. Investeringen
De overwogen veranderingen bij deze intenties hebben twee objectieven. Ze moeten garanderen dat InBev de best mogelijke diensten kan bieden aan haar verkoop- en leveringsactiviteiten in heel Europa. Daarnaast wil InBev middelen vrijmaken om te investeren in deze activiteiten (inclusief de merken), wat van cruciaal belang is in een West-Europese marktomgeving die moeilijk blijft.

Over InBev

InBev is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext: INB) met hoofdzetel in Leuven, België. Het bedrijf, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1366, is vandaag de grootste brouwer ter wereld qua volume. InBev's strategie is erop gericht zijn lokale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte overnames, en door de consument op de eerste plaats te zetten. InBev heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Stella Artois®, Brahma®, Beck's®, Leffe® and Skol®, het op twee na best verkopende bier ter wereld. InBev stelt ongeveer 77.000 mensen tewerk en heeft activiteiten in meer dan 30 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Oceanië. In 2005 realiseerde InBev wereldwijd voor 11,7 miljard euro inkomsten. Voor meer informatie, bezoek www.InBev.com

Contactinformatie

Marianne Amssoms Philip Ludwig
VP Corporate External Communications Investor Relations Manager Tel +32 16 27 67 11 Tel +32 16 27 62 43
marianne.amssoms@InBev.com philip.ludwig@InBev.com
-----------------------
Brussel, 24 februari 2006 - 3/3


---- --