Verbond van Verzekeraars

Verbondscourse succesvol afgerond

Eric Fischer (algemeen directeur Verbond) heeft onlangs de eerste certificaten van de zogenaamde Verbondscourse uitgereikt aan 28 cursisten. De Verbondscourse is een beleidsoriƫntatiecursus van vier blokken, bedoeld voor de jonge generatie verzekeringsmanagers.

De Verbondscourse, die is ontwikkeld door het Verbond, is opgebouwd aan de hand van themas, dilemmas en keuzes waarmee verzekeraars te maken hebben, op het snijvlak van bedrijfstak en samenleving. Het vierde en laatste blok, dat vorige week plaatsvond, was geheel gewijd aan eigen opdrachten door de cursisten, waarbij werd ingegaan op vraagstukken als leidt transparantie tot een groter vertrouwen?, dwingt een verzadigde verzekeringsmarkt tot innovatie?, in hoeverre kan een toenemend toezicht het consumentenvertrouwen laten toenemen?, wat weerhoudt verzekeraars om de complexiteit van hun producten te verminderen?, is het imago van verzekeraars een probleem? en solidariteit en individualisering: naar een nieuw evenwicht?. De themas werden gecommentarieerd door (onder andere) de Verbondsdirectie.
De organisatoren (Laura Rath en Ton de Bruin) hebben naar aanleiding van een evaluatie met de eerste lichting cursisten vastgesteld dat de Verbondscourse een succes is en beantwoordt aan haar doel: onderlinge contacten vergroten, jong management kennis laten maken met de wereld van het Verbond en een brug slaan tussen het Verbond en zijn leden. Het Verbond wil daarom in oktober 2006 opnieuw een Verbondscourse organiseren.

Verzekerd!, februari 2006