PERSBERICHT KENDRION N.V

Kendrion: nettowinst in 2005 conform verwachting, eerste jaar na financiële herstructurering succesvol


- Nettowinst 2005 EUR 17,5 miljoen (2004: netto verlies EUR 11,9 miljoen)
- Genormaliseerde winst stijgt met 40%
(2005 EUR 12,5 miljoen, 2004 EUR 8,9 miljoen)

- Autonome omzetgroei huidige activiteiten bedraagt 7,3%
- In 2005 verdere focus in activiteiten aangebracht
- Voorziening getroffen van EUR 2,4 miljoen als gevolg van boete van Europese Commissie

- Juridisch geschil met NMB-Heller geschikt

- Nieuwe financieringsafspraken met banken afgerond
- Kendrion voorzichtig positief gestemd voor 2006

Piet Veenema, CEO van Kendrion: "Na de moeilijke jaren 2003 en 2004 was 2005 een goed jaar voor Kendrion. Onze eerste prioriteit voor 2005 was een verdere verbetering van de operationele performance. Met de activiteiten Kendrion Electromagnetic en Vink zijn we hier goed in geslaagd, ondanks niet altijd makkelijke marktomstandigheden. Bij Kendrion Metal Components was het resultaat, met name vanwege de gestegen grondstoffenprijzen, teleurstellend. Onze tweede prioriteit in 2005 was een verdere verbetering van de balanspositie. Met de forse reductie van schulden en een solvabiliteit van 27% liggen we op schema. Dit heeft onlangs geresulteerd in gunstiger financieringsafspraken met een viertal banken. De in 2005 gerealiseerde doelstellingen geven ons vertrouwen voor de toekomst. Om met de titel van ons laatste Meerjarenplan te spreken: Kendrion is "Ready for growth"."

Pagina 1 van 15

Kerncijfers vierde kwartaal en gehele jaar 2005 Kendrion N.V. (In miljoenen Euro's)
Q4 2005 Q4 2004 Omzet huidige activiteiten 1 132,0 123,4 Bedrijfsresultaat huidige activiteiten 1, 2 4,2 4,4 Nettoresultaat 7,2 -3,8

Volledig jaar Volledig jaar 2005 2004 Omzet huidige activiteiten 1 522,2 486,7 Bedrijfsresultaat huidige activiteiten 1, 2 22,4 21,8 Nettoresultaat 17,5 -11,9


1 Exclusief Kendrion Fastening en Kendrion Spring Systems
2 Exclusief bijzondere lasten

Gang van zaken
In zijn totaliteit verliep het vierde kwartaal van 2005 conform verwachting. De omzet huidige activiteiten steeg met 7,0% ten opzichte van het vierde kwartaal 2004. De totale nettowinst over het vierde kwartaal bedroeg EUR 7,2 miljoen (vergelijkbare periode 2004: EUR -/- 3,8 miljoen).

Kendrion Electromagnetic, onderdeel uitmakend van de divisie Kendrion Industrial Components, wist de eerder in het jaar ingezette opgaande lijn verder door te zetten. Kendrion Metal Components, behorend tot dezelfde divisie, boekte daarentegen een teleurstellend resultaat. De belangrijkste oorzaak was het lage activiteitenniveau in de laatste maanden van het jaar. In de divisie Distribution Services hadden zowel de Vink-groep als Servico een goed vierde kwartaal. De omzet van deze divisie steeg in het vierde kwartaal met 10,5%, hetgeen positief was na een tegenvallende omzetontwikkeling in het derde kwartaal. Het resultaat van deze divisie werd in het vierde kwartaal beïnvloed door een aantal reorganisatiekosten en voorzieningen met een incidenteel karakter. De holdingkosten waren op een normaal niveau.

De omzet huidige activiteiten over geheel 2005 steeg met 7,3% ten opzichte van geheel 2004. De totale nettowinst over 2005 bedroeg EUR 17,5 miljoen (2004: EUR -/- 11,9 miljoen). In het vierde kwartaal heeft Kendrion de verkoop van de Kendrion Fastening activiteiten afgerond met een boekwinst van ruim EUR 7 miljoen. Eerder in het jaar werd Kendrion Spring Systems verkocht met een boekverlies van circa EUR 0,6 miljoen. Geschoond voor incidentele boekwinsten en -verliezen, incidentele baten en lasten en de resultaten van verkochte onderdelen steeg het nettoresultaat over geheel 2005 met 40% (2005: EUR 12,5 miljoen, 2004 EUR 8,9 miljoen).

Pagina 2 van 15

Financiële positie

De rentedragende schulden (inclusief achtergestelde leningen) zijn ten opzichte van 31 december 2004 gedaald met EUR 43 miljoen.

Naast de operationele cashflow en de verkoopopbrengst voor Kendrion Fastening en Kendrion Spring Systems heeft Kendrion ook circa EUR 8 miljoen cash gegenereerd door ondermeer het opheffen van een "special purpose vehicle" met onroerend goed en mede daardoor het innen van vendor loans. In het kader van deze transactie heeft Kendrion een boekwinst gerealiseerd van circa EUR 1 miljoen en een fiscale winst van EUR 7 miljoen, welke geabsorbeerd is door nog niet gewaardeerde fiscaal compensabele verliezen.

Het balanstotaal is ten opzichte van ultimo 2004 gedaald met EUR 43 miljoen. Dit is met name veroorzaakt door de verkoop van de genoemde activiteiten en door de vermelde onroerend goed-transactie, alsmede door genomen maatregelen ter beheersing van het werkkapitaal.

De netto investeringen in de huidige activiteiten over 2005 bedroegen EUR 13 miljoen ten opzichte van een afschrijvingsniveau van EUR 13,5 miljoen. De meeste investeringen vonden plaats bij Kendrion Electromagnetic.

Per ultimo 2005 bedraagt de totale uitgestelde belastingvordering uit hoofde van fiscaal compensabele verliezen EUR 20,7 miljoen (zie bijlage 6).

Herfinanciering
Recentelijk heeft Kendrion op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met een consortium van banken, bestaande uit ABN AMRO Bank, Fortis Bank, ING Bank en Rabobank over de herfinanciering en verbetering van haar bestaande kredietfaciliteiten. De verstrekte kredietfaciliteit bedraagt EUR 120 miljoen, hetgeen Kendrion ondermeer in staat stelt alle overige financiers van bestaande kredietfaciliteiten af te lossen en daarmee een veel efficiëntere betaling- en rentestructuur op te zetten. Daarnaast kan een bankgarantie worden afgeven aan de Europese Commissie terzake de aan Kendrion opgelegde boete van EUR 34 miljoen en bijbehorende wettelijke rente.

De nieuwe kredietfaciliteit heeft een looptijd van drie jaar, de bankgarantie vijf jaar. Voor de nieuwe kredietfaciliteit gelden gebruikelijke voorwaarden, waaronder positive en negative pledge-bepalingen, alsmede verpanding van aandelen van de meeste werkmaatschappijen. Ten opzichte van de nu geldende kredietovereenkomst die dateert uit december 2004, betekent een en ander een verlaging van kosten, verbetering van voorwaarden en beperking van verstrekte zekerheden. De herfinanciering zal naar schatting binnen enkele weken worden afgerond.

Eiko Ris, CFO van Kendrion:
"De verbeterde kredietvoorwaarden zijn mogelijk geworden door onze performance sinds de afronding van de financiële herstructurering en door de reductie van de rentedragende schulden in 2005. Door deze financiering wordt een solide verdere groei van Kendrion mogelijk. De verbeterde voorwaarden reflecteren daarnaast ook het vertrouwen van de betrokken banken in Kendrion."

In het eerste kwartaal van 2006 wordt als gevolg van de herfinanciering de uit eind 2004 nog te amortiseren up-front fee per ultimo 2005 van EUR 0,5 miljoen ineens ten laste van de rentelasten gebracht.

Pagina 3 van 15

Schikking geschil NMB-Heller

Begin februari 2006 heeft Kendrion overeenstemming bereikt met NMB-Heller om het geschil inzake een in 2002 verstrekte garantie ad EUR 20 miljoen te schikken. De in 2004 voor dit geschil getroffen voorzieningen waren voor deze schikking vrijwel toereikend. Met deze schikking is het risicoprofiel van Kendrion verder verbeterd.

Boete Europese Commissie
Op 30 november 2005 heeft Kendrion een boete van EUR 34 miljoen gekregen voor overtreding van artikel 81 lid 1 van het EG-verdrag door haar voormalige dochteronderneming Fardem Packaging B.V. te Edam. Zoals in het persbericht van 13 januari 2006 is medegedeeld, zal Kendrion tegen deze beslissing verweer aantekenen. Deze procedure kan overigens jaren duren. Kendrion heeft op basis van legal opinions van een tweetal gerenommeerde advocatenkantoren in dit kader een voorziening getroffen van EUR 2,4 miljoen, uit hoofde van de verstrekte garantie aan Fardem, ten laste van het boekjaar 2005. In dit kader zal door Kendrion wel een bankgarantie gesteld worden, zoals hierboven reeds aangegeven.

Voorstel dividend
Aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 3 april 2006 zal worden aangegeven dat over 2005 geen dividend wordt uitgekeerd, ter versterking van de financiële positie van de onderneming en mede in het kader van de huidige strategie.

Vooruitzichten
De basis voor een verdere groei van de activiteiten van Kendrion is in 2005 verder versterkt. Kendrion is gematigd optimistisch over de economische ontwikkeling in de voor haar belangrijkste thuismarkten. De focus komt in 2006 te liggen op een verdere uitbouw van de bestaande activiteiten; de financieringskosten zullen daarbij verder dalen. De onzekerheden inzake de marktontwikkelingen en de materiaalkosten zijn echter te groot om nu concrete uitspraken te doen over de resultaatontwikkeling van Kendrion.

Profiel Kendrion N.V.
Kendrion N.V. is een internationaal opererende onderneming met circa 2.600 medewerkers in 17 Europese landen, het Verre Oosten en de Verenigde Staten.

Kendrion streeft naar nichemarktleiderschap in business-to-business markten. Zo ontwikkelt Kendrion hoogwaardige industriële componenten en is Kendrion dienstverlener op het vlak van kunststofproducten. Karakteristiek voor Kendrion zijn gemotiveerd lokaal ondernemerschap, kwaliteitsmanagement in ruime zin en logistieke expertise.

Het aandeel Kendrion is genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam en opgenomen in de Euronext index NextPrime.

Zeist, 24 februari 2006

De Directie van Kendrion N.V.

Pagina 4 van 15

Voor nadere informatie:

Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Utrechtseweg 33
3704 HA ZEIST
Tel: 030 ­ 699.72.50
Fax: 030 ­ 695.11.65
Website www.kendrion.com

Bijlagen

1. Informatie per business area

Geconsolideerde financiële overzichten


2. Geconsolideerde winst- en verliesrekening*
3. Geconsolideerde balans*

4. Geconsolideerd kasstroomoverzicht*

5. Geconsolideerd overzicht van het totaalresultaat*

Overige bijlagen


6. Toelichtingen

7. Geconsolideerde winst- en verliesrekening inclusief 4e kwartaal
8. Belangrijke data verslagjaar 2006


* Deze overzichten zijn ontleend aan de gecontroleerde jaarrekening 2005, welke uiterlijk 15 maart 2006 zal worden gepubliceerd.

Pagina 5 van 15

Bijlage 1

Informatie per business area

- Alle cijfers zijn gebaseerd op IFRS, dus ook de vergelijkende cijfers
- Op de informatie in deze bijlage is geen accountantscontrole toegepast
- Teneinde een goed beeld te geven van de ontwikkeling per business area zijn de ROS en ROI-cijfers 12-maands voortschrijdend weergegeven

De divisiestructuur
Kendrion bestaat uit twee divisies, bestaande uit ieder twee strategische business areas. Deze indeling brengt lijn in de samenhang van onze ondernemingen, waardoor er synergie- en schaalvoordelen ontstaan. De strategie van iedere business area is gericht op marktleidende posities als nichespeler, gemeten naar criteria als marktpositie, toegevoegde waarde en winstgevendheid.

Kendrion Industrial Components
Deze divisie legt zich toe op de productie van componenten voor de business-to-business industrie, waarvan het innovatief gehalte en de toegevoegde waarde voor de klant hoog is. Het aantal aanbieders in de specifieke nichemarkt is beperkt. Door aanwezigheid van toetredingsdrempels is er sprake van pricing power. De divisie bestaat uit twee business areas:
- Kendrion Electromagnetic, actief op het gebied van aandrijftechniek, autotechniek, elektromagnetische systemen in specifieke toepassingen als liften, deuren, industriële robots, dialyse-apparatuur en precisiesturingstechnieken. De groep heeft productiefaciliteiten in vier Europese landen (Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Tsjechië) en China;

- Kendrion Metal Components is toeleverancier van componenten en systemen aan de automobiel- en vrachtwagenindustrie met metaal als basismateriaal. De groep omvat productiefaciliteiten in vier landen (Zweden, Duitsland, Slowakije en Hong Kong).

Gang van zaken 2005

Kendrion Electromagnetic
In EUR miljoen 2005 2004 Q4 2005 Q4 2004 Netto-omzet 121,3 112,2 30,3 26,9 Toegevoegde waarde 54,5% 56,2% 55,8% 56,3% Bedrijfsresultaat 10,6 * 10,4 2,4 1,9 ROS 8,7% * 9,2% ROI 21,7% * 20,5%
* voor incidentele IFRS-effecten 2004

Kendrion Electromagnetic had een goed vierde kwartaal en ontwikkelt zich volgens plan. De omzet steeg in het vierde kwartaal met ruim 12%, ondanks nog steeds moeilijke marktomstandigheden, met name in de automobielindustrie. In het vierde kwartaal werden veel nieuwe projecten geacquireerd (nieuwe omzet op jaarbasis in 2009 circa 25 miljoen). De organisatie is in het afgelopen jaar weer verder versterkt.

Pagina 6 van 15

Kendrion Metal Components

In EUR miljoen 2005 2004 Q4 2005 Q4 2004 Netto-omzet 97,7 91,6 22,9 25,2 Toegevoegde waarde 43,0% 46,5% 41,5% 43,7% Bedrijfsresultaat 2,1 3,4 -0,3 -0,1 ROS 2,2% 3,7% ROI 5,5% 9,5%

Kendrion Metal Components had een teleurstellend vierde kwartaal ondanks eerdere positieve verwachtingen. Dit werd met name veroorzaakt door een tegenvallende omzet, als gevolg van onverwacht lage productievolumes voor de Zweedse automobielindustrie. Het bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal werd daarnaast beïnvloed door impairments op voorraden. De Duitse deelname SKA had een uitstekend vierde kwartaal. De vooruitzichten voor 2006 van de Zweedse automobielindustrie zijn positief. De grondstoffenprijzen vertonen een dalende trend.

Kendrion Distribution Services
De divisie Kendrion Distribution Services bestaat naast de Vink groep uit het bedrijf Servico (België).


- Vink
Vink (aanwezig in 14 landen) beschikt met haar brede spectrum aan producten over een goede reputatie op het gebied van handel in en distributie van kunststof halffabrikaten in Europa. Vink opereert in toenemende mate als een solutions provider naar haar afnemers. Het assortiment bestaat uit meer dan 20.000 artikelen die uit voorraad leverbaar zijn in Europa. Het assortiment omvat onder meer plaatmaterialen, hoogwaardige folies en tapes, buizen en staafmateriaal. Verder beschikt Vink over een viertal productiefaciliteiten in België, Nederland, Denemarken en Finland waar klantspecifieke onderdelen van kunststof worden vervaardigd. Vink is voornamelijk actief in de sectoren bouw, reclame en industrie.


- Servico
Het bedrijf Servico is actief in België en levert verwarmingsapparatuur aan de installatiebranche.

Distribution Services
In EUR miljoen 2005 2004 Q4 2005 Q4 2004 Netto-omzet 303,2 283,0 78,8 71,3 Toegevoegde waarde 31,2% 31,8% 31,0% 32,5% Bedrijfsresultaat 12,5 * 11,2 2,8 3,4 ROS 4,1% * 4,0% ROI 21,9% * 19,9%
* voor incidentele IFRS-effecten 2004

Na een zwak derde kwartaal steeg de omzet in het vierde kwartaal met circa 10,5%. Als gevolg van de hoge grondstoffenprijzen stond de marge enigszins onder druk. Het bedrijfsresultaat werd in het vierde kwartaal gedrukt door reorganisatielasten (Duitsland) en een getroffen projectvoorziening. De marktomstandigheden verbeterden licht in de meeste afzetlanden.

Servico had wederom een goed kwartaal, mede door versterkte marktinspanningen Pagina 7 van 15

Bijlage 2

Geconsolideerde winst- en verliesrekening
2005 2004 (x EUR 1 miljoen) Voortgezette Beëindiging Totaal Voortgezette Beëindiging Totaal bedrijfs- bedrijfs- bedrijfs- bedrijfs- activiteiten activiteiten activiteiten activiteiten Opbrengsten 531,0 21,1 552,1 499,0 230,8 729,8 Overige bedrijfsopbrengsten 6,5 0,3 6,8 4,8 1,7 6,5 Wijzigingen voorraden gereed product en
goederen in bewerking -2,3 -2,3 -3,1 1,5 -1,6 Som der bedrijfsopbrengsten 535,2 21,4 556,6 500,7 234,0 734,7 Inkoopwaarde materialen en kosten uitbesteed werk 324,0 12,6 336,6 295,0 144,1 439,1 Toegevoegde waarde 211,2 8,8 220,0 205,7 89,9 295,6 Personeelskosten 112,7 4,2 116,9 115,4 56,4 171,8 Afschrijvingen op immateriële en materiële
vaste activa 13,7 0,6 14,3 12,6 8,1 20,7 Bijzondere waardevermindering van activa 0,0 13,6 13,6 Overige bedrijfskosten 65,7 2,4 68,1 62,9 27,2 90,1 Som der bedrijfslasten 192,1 7,2 199,3 204,5 91,7 296,2 Bedrijfsresultaat voor financieringslasten 19,1 1,6 20,7 1,2 -1,8 -0,6 Waardeverandering van vorderingen die tot
vaste activa behoren -1,0 -1,0 Financieringsbaten 1,0 0,0 1,0 3,0 0,3 3,3 Financieringslasten -7,3 -0,1 -7,4 -14,7 -2,1 -16,8 Netto financieringslasten -6,3 -0,1 -6,4 -12,7 -1,8 -14,5 Aandeel in resultaat geassocieerde deelnemingen 0,6 0,6 0,7 0,7 Resultaat voor belastingen 13,4 1,5 14,9 -10,8 -3,6 -14,4 Belastingen -4,6 -0,4 -5,0 -0,2 -0,4 -0,6 8,8 1,1 9,9 -11,0 -4,0 -15,0 Boekresultaat op beeindigde bedrijfsactiviteiten 7,6 7,6 3,1 3,1 Netto resultaat 8,8 8,7 17,5 -11,0 -0,9 -11,9 Toe te rekenen aan:
Aandeelhouders 8,8 8,7 17,5 -11,0 -0,9 -11,9 Minderheidsbelang 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 Gegevens per aandeel (zowel verwaterd als
niet-verwaterd)
Gewone winst per aandeel 0,09 0,08 0,17 -0,58 -0,05 -0,63 Verwaterde winst per aandeel 0,09 0,08 0,17 -0,58 -0,05 -0,63

Pagina 8 van 15

Bijlage 3

Geconsolideerde balans
(x EUR 1 miljoen) 31-12-2005 31-12-2004 ACTIVA
Materiële vaste activa 65,5 78,0 Immateriële activa 7,0 7,5 Investeringen in geassocieerde
deelnemingen 1,9 2,5 Overige investeringen 3,7 10,6 Uitgestelde belastingvorderingen 20,7 21,7 Totaal vaste activa 98,8 120,3 Voorraden 67,0 81,9 Belastingvorderingen 0,6 3,2 Handels- en overige vorderingen 80,8 89,0 Geldmiddelen en kasequivalenten 8,5 4,3 Activa geclassificeerd als aangehouden voor
verkoop
Totaal vlottende activa 156,9 178,4 TOTAAL ACTIVA 255,7 298,7 EIGEN VERMOGEN
Geplaatst kapitaal 20,6 20,6 Agio 75,2 75,2 Reserves -44,4 -31,3 Onverdeeld resultaat 17,5 -11,9 Totaal eigen vermogen toe te rekenen aan
aandeelhouders 68,9 52,6 Minderheidsbelang 0,2 0,2 Totaal eigen vermogen 69,1 52,8 VERPLICHTINGEN
Rentedragende leningen en overige
langlopende financieringsverplichtingen 13,9 10,5 Personeelsbeloningen 8,5 10,8 Vooruitontvangen overheidssubsidies 0,2 0,3 Voorzieningen 7,4 5,5 Uitgestelde belastingverplichtingen 3,3 5,8 Totaal langlopende verplichtingen 33,3 32,9 Rekening-courantkredieten banken 65,3 107,5 Rentedragende leningen en overige
kortlopende financieringsverplichtingen 4,8 4,6 Handelsschulden en overige te betalen posten 83,2 100,9 Verplichtingen geclassificeerd als
aangehouden voor verkoop
Totaal kortlopende verplichtingen 153,3 213,0 Totaal verplichtingen 186,6 245,9 TOTAAL EIGEN VERMOGEN EN
VERPLICHTINGEN 255,7 298,7

Pagina 9 van 15

Bijlage 4

Geconsolideerd kasstroomoverzicht
(x EUR 1 miljoen) 31-12-2005 31-12-2004 Kasstroom uit bedrijfsactiviteiten
Bedrijfsresultaat over het boekjaar 20,7 0,6- Aanpassingen voor:
Boekverlies op verkoop deelnemingen 0,7 Bijzondere waardevermindering van activa 13,6 Afschrijvingen op vaste activa 14,3 20,7 Bedrijfsresultaat voor mutaties in
werkkapitaal en voorzieningen 35,7 33,7 Toename handels- en overige vorderingen 0,1- 4,2- Af/toename voorraden 7,4 5,2- Af/toename niet-rentedragende schulden 9,3- 0,8 Toe/afname voorzieningen 2,5 0,1- Kasstroom uit operationele activiteiten 36,2 25,0 Betaalde rente 5,8- 13,5- Betaalde belastingen 3,0- 4,3- Nettokasstroom uit bedrijfsactiviteiten 27,4 7,2 Kasstroom uit investeringsactiviteiten
Afstoting van dochteronderneming, na aftrek van de geldmiddelen van het afgestoten belang 21,4 40,8 Verwerving van dochteronderneming, na aftrek van de geldmiddelen van het verworven belang 0,7- Verwerving van materiële vaste activa 13,2- 18,2- Desinvestering niet bedrijfsgebonden vaste activa 1,6 (Des)investeringen van overige investeringen 6,2 0,3 Nettokasstroom uit investeringsactiviteiten 16,0 ,2
---
Kasstroom uit financieringsactiviteiten
Ontvangsten langlopende schulden 5,3 Aflossing langlopende schulden 2,5- 1,1-

Ontvangsten kortlopende schulden 0,2 1,2

Uitgifte aandelen 49,3 Dividenden betaald aan
minderheidsbelangen 0,0 0,4 Dividend (incl.cum.pref.dividend) 0,3 Nettokasstroom uit financieringsactiviteiten 3,3 49,8 Nettotoename van geldmiddelen en kasequivalenten
46,7 79,2

Valutakoers- en omrekeningsverschillen 0,3-
---
Geldmiddelen en kasequivalenten op 1 januari 103,2- 182,4- Geldmiddelen en kasequivalenten op 31 december 56,8- 103,2- Pagina 10 van 15

Bijlage 5

Geconsolideerd overzicht van het totaalresultaat 2005 2004 Omrekenverschillen -1,0 0,6 Omrekenverschillen verkoop Fastening / Spring Systems 0,2 Netto winst rechtstreeks verwerkt in eigen vermogen -0,8 0,6 Winst over het boekjaar 17,5 -11,9 Totaal resultaat over het boekjaar 16,7 -11,3 Toe te rekenen aan:
Aandeelhouders 16,7 -11,3 Minderheidsbelang 0,0 0,0

Pagina 11 van 15

Bijlage 6

Toelichtingen

Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling
Met ingang van het boekjaar 2005 zijn de balans en winst- en verliesrekening en de waarderingsgrondslagen gebaseerd op de International Financial Reporting Standards (IFRS) zoals vastgesteld door IASB per 1 april 2004. De vergelijkende cijfers over 2004 zijn ook op basis van IFRS.

Seizoensinvloeden
Bij de divisies is geen sprake van seizoensinvloeden. In het algemeen heeft het tweede halfjaar minder werkdagen als gevolg van de vakantieperiode in het derde kwartaal en de maand december.

Niet uit de balans blijkende verplichtingen
Kendrion heeft gebruikelijke (fiscale) garanties afgegeven aan kopers van de Automotive Plastics-activiteiten, Kendrion Van Niftrik, GBP Ergonomics, Kendrion Cetra Metaal, Kupron Prototypes, Kendrion Spring Systems en Kendrion Fastening.

Belastingpositie
Per ultimo 2005 bedraagt de totale uitgestelde belastingvordering uit hoofde van fiscaal compensabele verliezen EUR 20,7 miljoen. Hierbij zijn de fiscaal compensabele verliezen zodanig gewaardeerd dat ze overeenkomen met maximaal de komende vijf jaar aan verwachte fiscale winst. Dit betreft hoofdzakelijk Duitsland en Nederland en gaat om:
- Duitsland: "Körperschaftsteuer" EUR 93 miljoen waarvan EUR 27 miljoen gewaardeerd en EUR 45 miljoen "Gewerbesteuer" waarvan EUR 28 miljoen gewaardeerd.
- Nederland: vennootschapsbelasting EUR 26 miljoen, waarvan EUR 23,6 miljoen gewaardeerd.

Opmerkingen bij bijlage 7
De officiële aan de jaarrekening ontleende winst- en verliesrekening wijkt wat betreft format af van de tot nu toe in de kwartaalberichten opgenomen format. Ter voorkoming van aansluitingsproblemen is in bijlage 7 de winst- en verliesrekening opgenomen overeenkomstig het format zoals dus in de eerste drie kwartalen 2005 is gehanteerd. De verschillen worden hoofdzakelijk veroorzaakt door Kendrion Spring Systems, dat in bijlage 7 in de kolom "Beëindiging bedrijfsactiviteiten" is opgenomen en in de officiële aan de jaarrekening ontleende winst- en verliesrekening in de kolom "Voortgezette bedrijfsactiviteiten".

Opmerkingen over normalisatie winst- en verliesrekening Volgens de officiële aan de jaarrekening ontleende winst- en verliesrekening bedraagt het bedrijfsresultaat over 2005 EUR 19,1 miljoen, terwijl het bedrijfsresultaat huidige activiteiten EUR 22,4 miljoen bedraagt. Het verschil wordt veroorzaakt door bijzondere lasten met name de getroffen voorziening uit hoofde van de garantie aan Fardem in verband met de boete van de Europese Commissie ad EUR 2,6 miljoen inclusief juridische kosten. De genormaliseerde netto winst bedraagt EUR 12,5 miljoen ten opzichte van de netto winst voortgezette bedrijfsactiviteiten van EUR 8,8 miljoen. Het verschil wordt naast eerdergenoemde bijzondere lasten zoals de voorziening en juridische kosten van totaal EUR 2,6 miljoen veroorzaakt door het boekverlies van Kendrion Spring Systems ten bedrage van EUR 0,6 miljoen, alsmede door genormaliseerde rentelasten (exclusief rentelasten afgestoten onderdelen en bijzondere rentelasten).

Pagina 12 van 15

Bijlage 7 (deel 1)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening
(op basis van aangepast format kwartaalcijfers,
zie toelichting bijlage 6) 2005 2004 Voortgezette Beëindiging Totaal Voortgezette Beëindiging Totaal (x EUR 1 miljoen) bedrijfs- bedrijfs- bedrijfs- bedrijfs- activiteiten activiteiten activiteiten activiteiten Opbrengsten 518,8 33,3 552,1 482,0 42,9 524,9 Overige bedrijfsopbrengsten 6,5 0,3 6,8 4,8 0,4 5,2 Wijzigingen voorraden gereed product en
goederen in bewerking -2,1 -0,2 -2,3 -3,1 -0,1 -3,2 Som der bedrijfsopbrengsten 523,2 33,4 556,6 483,7 43,2 526,9 Inkoopwaarde materialen en kosten uitbesteed werk 317,3 19,3 336,6 285,5 24,2 309,7 Toegevoegde waarde 205,9 14,1 220,0 198,2 19,0 217,2 Personeelskosten 109,4 7,5 116,9 110,1 10,8 120,9 Afschrijvingen op immateriële en materiële
vaste activa 13,4 0,9 14,3 12,6 1,3 13,9 Bijzondere waardevermindering van activa 0,0 0,0 13,6 13,6 Overige bedrijfskosten 64,4 3,7 68,1 61,0 4,9 65,9 Som der bedrijfslasten 187,1 12,2 199,3 197,3 17,0 214,3 Bedrijfsresultaat voor financieringslasten 18,8 1,9 20,7 0,9 2,0 2,9 Waardeverandering van vorderingen die tot
vaste activa behoren 0,5 -0,5 -1,0 0,0 -1,0 Financieringsbaten 0,9 0,1 1,0 3,0 0,0 3,0 Financieringslasten -7,2 -0,2 -7,4 -14,6 -0,2 -14,8 Netto financieringslasten -5,8 -0,6 -6,4 -12,6 -0,2 -12,8 Aandeel in resultaat geassocieerde deelnemingen 0,6 0,0 0,6 3,8 3,8 Resultaat voor belastingen 13,6 1,3 14,9 -7,9 1,8 -6,1 Belastingen -4,5 -0,5 -5,0 -0,2 -0,5 -0,7
9,1 0,8 9,9 -8,1 1,3 -6,8 Boekresultaat op beeindigde bedrijfsactiviteiten 8,4 -0,8 7,6 -3,8 -1,3 -5,1 Netto resultaat 17,5 0,0 17,5 -11,9 0,0 -11,9

Pagina 13 van 15

Bijlage 7 (deel 2)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening
(op basis van aangepast format kwartaalcijfers,
zie toelichting bijlage 6) Q4 2005 Q4 2004 Voortgezette Beëindiging Totaal Voortgezette Beëindiging Totaal (x EUR 1 miljoen) bedrijfs- bedrijfs- bedrijfs- bedrijfs- activiteiten activiteiten activiteiten activiteiten Opbrengsten 130,2 130,2 121,4 11,7 133,1 Overige bedrijfsopbrengsten 3,3 3,3 1,8 0,1 1,9 Wijzigingen voorraden gereed product en
goederen in bewerking -0,2 -0,2 -0,3 0,0 -0,3 Som der bedrijfsopbrengsten 133,3 0,0 133,3 122,9 11,8 134,7 Inkoopwaarde materialen en kosten uitbesteed werk 80,6 80,6 70,8 6,9 77,7 Toegevoegde waarde 52,7 0,0 52,7 52,1 4,9 57,0 Personeelskosten 25,2 25,2 27,7 2,8 30,5 Afschrijvingen op immateriële en materiële
vaste activa 3,3 3,3 3,4 0,3 3,7 Bijzondere waardevermindering van activa 0,0 0,0 3,0 3,0 Overige bedrijfskosten 23,7 23,7 18,8 1,4 20,2 Som der bedrijfslasten 52,2 0,0 52,2 52,9 4,5 57,4 Bedrijfsresultaat voor financieringslasten 0,5 0,0 0,5 -0,8 0,4 -0,4 Waardeverandering van vorderingen die tot
vaste activa behoren 0,5 0,5 3,9 3,9 Financieringsbaten 0,4 0,4 0,9 0,9 Financieringslasten -1,3 -1,3 -3,8 0,0 -3,8 Netto financieringslasten -0,4 0,0 -0,4 1,0 0,0 1,0 Aandeel in resultaat geassocieerde deelnemingen 0,2 0,2 0,1 0,1 Resultaat voor belastingen 0,3 0,0 0,3 0,3 0,4 0,7 Belastingen -0,7 -0,7 -0,2 -0,1 -0,3
-0,4 0,0 -0,4 0,1 0,3 0,4 Boekresultaat op beeindigde bedrijfsactiviteiten 7,6 7,6 -3,9 -0,3 -4,2 Netto resultaat 7,2 0,0 7,2 -3,8 0,0 -3,8

Pagina 14 van 15

Bijlage 8

BELANGRIJKE DATA VERSLAGJAAR 2006

Publicatie jaarcijfers 2005 Vrijdag 24 februari 2006 Voor beurs Pers- en analistenbijeenkomst Vrijdag 24 februari 2006 10.00 / 11.30 uur Algemene Vergadering van Aandeelhouders Maandag 3 april 2006 14.30 uur Publicatie resultaten 1e kwartaal 2006 Dinsdag 9 mei 2006 Voor beurs Publicatie resultaten 1e halfjaar 2006 Dinsdag 29 augustus 2006 Voor beurs Pers- en analistenbijeenkomst Dinsdag 29 augustus 2006 10.00 / 11.30 uur Publicatie resultaten 3e kwartaal 2006 Dinsdag 7 november 2006 Voor beurs

Pagina 15 van 15


---- --