Fortis Bank

2cdf12.jpg

Published: 08:00 24.02.2006 GMT+1 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis koopt Hongaarse leasebedrijven Innotrade Leasing Rt. en Takleasing Rt.

Fortis maakt vandaag bekend dat zij 100% van het aandelenkapitaal van twee Hongaarse leasebedrijven overneemt. Het betreft Innotrade Leasing Rt., dat zich voornamelijk richt op kleine bedrijven en Takleasing Rt., dat zich specialiseert in financiële en vastgoedlease.

Karel De Boeck, CEO van Fortis Commercial en Private Banking: 'Hoewel ze relatief bescheiden van omvang zijn, spelen Innotrade Leasing en Takleasing. een strategische rol in de versterking van onze aanwezigheid in Hongarije. Zij stellen ons in staat om ons productaanbod aan het midden- en kleinbedrijf, dat wij al bedienen via ons Business Center in Boedapest, te vervolledigen. Hongarije neemt de achtste plaats in op de ranglijst van leasemarkten in Europa en laat dynamische groei in combinatie met een hoge penetratiegraad zien. De ontwikkeling van de leasingactiviteiten in Hongarije - dat ook een interessante markt is voor vendor leasing - past uitstekend in onze groeistrategie voor asset-based finance in heel Europa.'

Attila Csak, CEO van de bedrijven en vertegenwoordiger van de verkopers: "De substantiële groei van de Hongaarse leasingmarkt in combinatie met de verwachte ontwikkeling van de grensoverschrijdende handel en de kasstromen met de rest van Europa spreekt volledig voor onze krachtenbundeling met Fortis, dat stevig is geworteld in de Europese economie. Het feit dat wij onderdeel worden van het uitgebreide netwerk van Fortis Lease geeft ons zonder twijfel enorme ontwikkelingskansen, waarvan onze klanten op hun beurt zullen profiteren."

Innotrade Leasing Rt., dat werd opgericht in 1989, is een onafhankelijk leasingbedrijf dat zich specialiseert in dienstverlening aan kleine bedrijven. 80% van de omzet luidt in forint en de overige 20% luidt reeds in euro. Zusteronderneming Takleasing Rt. richt zich op financiële en vastgoedlease aan bedrijven en particulieren.

De bedrijven zijn gevestigd in Boedapest en hebben twee verkoopkantoren in Pécs (Zuid-Hongarije) en in Gyor (West Hongarije). Beide bedrijven hebben een uitstekende reputatie, dankzij krachtig management, een solide organisatie en sterke sales. Samen hebben de bedrijven 28 mensen in dienst.

De transactie heeft geen noemenswaardige invloed op de solvabiliteit of de nettowinst per aandeel van Fortis. De overname wordt naar verwachting eind april afgesloten, afhankelijk van de goedkeuring van de regelgevende instanties.

Fortis Lease Group (FLG) is een volle dochter van Fortis. De onderneming is een sterke Europese aanbieder van grensoverschrijdende leasingdiensten en vormt het asset-based finance speerpunt van Fortis. FLG is een van de weinige geïntegreerde Europese leasingbedrijven en realiseerde in 2005 een productie van ongeveer EUR 4 miljard. Het balanstotaal bedraagt op dit moment EUR 8 miljard. FLG heeft ongeveer 500 medewerkers in dienst en is actief in 14 landen (België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, het VK, Spanje, Duitsland, Italië, Polen, Tsjechië, Zwitserland, Turkije en Hongarije).

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 37,34 miljard (31/01/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 44 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 56.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:


+32 (0)2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20

PDF Versie persbericht