Newconomy

PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

Schiedam, 24 februari 2006

RT Company breidt belang uit bij juridische structuurwijziging Veritate.

Veritate Company b.v., een deelneming van RT Company, middels dochter Newconomy Ventures b.v., heeft in het kader van haar groeiplannen haar juridische structuur aangepast. Binnen deze structuurwijziging heeft RTC haar belang in de vennootschap met 1.5% uitgebreid tot een totaal belang van 17.5%. Virtual Industries, de holding van Veritate Company koopt tegen een bedrag van EUR 475.000 het 16% belang van Newconomy Ventures b.v. Verder lost Veritate Company gelijktijdig met deze transactie de lening van EUR 525.000 af, die Newconomy Ventures b.v. begin 2006 aan Veritate Company heeft verschaft. RT Company investeert, via haar dochter Newconomy Ventures BV, vervolgens een bedrag van EUR 1.000.000 , in Virtual Industries b.v., de holdingmaatschappij van Veritate Company b.v., waarbij zij een belang verwerft optellend tot 17.5% . Op deze wijze neemt Newconomy Ventures niet alleen deel in Veritate Nederland, maar is zij vanaf heden, 24 februari 2006, tevens indirect betrokken bij de overige deelnemingen van Virtual Industries zijnde Veritate Nederland, Tripolis Software Solutions, Mailmedia en AcceptEmail. Over Veritate
Veritate Company is adviespartner van inmiddels meer dan honderd bedrijven die rendement willen halen uit e- marketing. Onder e-marketing wordt verstaan het (digitaal) aangaan, onderhouden en uitbouwen van contacten met relaties of doelgroepen.
Veritate geeft als full service partner in e-marketing, haar opdrachtgevers strategisch advies en ontwikkeld concepten voor bijvoorbeeld e-mail nieuwsbrieven of direct email- en sms campagnes. Daarnaast leveren zij de software Tripolis, het meest complete email outbound systeem. Het management team van Veritate wordt gevormd door ervaren ondernemers en consultants die hun sporen hebben verdiend bij verschillende multinationals op het gebied van ICT en FMCG. De oprichters van Veritate stonden eerder aan de wieg van succesvolle bedrijven als nieuwssite NU.NL, Netdirect Direct Marketing en Mailmedia. Recentelijk was Veritate betrokken als een van de initiatiefnemers van het baanbrekende betaalconcept AcceptEmail, de digitale acceptgiro.
Profiel RT Company
Het beleid van de vennootschap is erop gericht het houden c.q. uitbreiden van de bestaande veertien participaties in niet-beursgenoteerde ondernemingen alsmede om een aanmerkelijk belang in Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen te verwerven. Ook zal het bedrijf zelfstandige ICT-gerelateerde activiteiten ontplooien, waaronder tevens begrepen het leveren van professionals op detacheringsbasis outsouring en outtasking diensten. De participaties van RT Company NV worden alle gehouden via de 100% dochter onderneming Newconomy Ventures BV.

Einde persbericht


Newconomy