Pharming Group N.V

Pharming Bevestigt Positieve Toekomstverwachtingen Voor rhC1INH

Leiden, 24 februari 2006. Biotechnologiebedrijf Pharming Group N.V. ("Pharming" of "de onderneming") (Euronext: PHARM) (PHARM.AS) bevestigde vandaag de positieve toekomstverwachtingen betreffende haar hoofdproduct recombinant humaan C1 remmer (rhC1INH), welke zich in Fase III van klinisch onderzoek voor de behandeling van erfelijk angio-oedeem (HAE) bevindt. De klinische resultaten met rhC1INH werden gepresenteerd tijdens een internationale bijeenkomst van onderzoekers in Parijs, waaraan onderzoekers van ruim 25 klinische centra uit Europa, de VS en Canada deelnamen.

Pharming heeft ruim 150 patiënten geregistreerd in haar gerandomiseerde dubbel-blinde placebo gecontroleerde Fase III studies voor HAE. Binnen diverse klinische studies heeft Pharming meer dan 90 infusies met rhC1INH toegediend en ruim 25 patiënten zijn meerdere keren met rhC1INH geïnfundeerd. HAE patiënten die in klinische studies met rhC1INH werden behandeld, vertonen 15 minuten tot 2 uur na behandeling al snelle verlichting en over het algemeen zijn de symptomen binnen twaalf uur nagenoeg verdwenen.

De onderneming heeft de commerciële productie van rhC1INH veiliggesteld via haar samenwerking met Akzo Nobel's dochter Diosynth B.V. Onder de samenwerking zijn met succes batches met constante kwaliteit geproduceerd zoals vereist voor commerciële productie. De beschikbaarheid van rhC1INH voor commercieel gebruik heeft Pharming in staat gesteld productregistraties voor compassionate use in Europa te starten.

Pharming heeft aanvragen voor weesgeneesmiddellenstatus ingediend voor het gebruik van rhC1INH voor andere indicaties naast HAE. De onderneming bereidt studies voor met rhC1INH voor ontstekingsziekten en hart- en vaatziekten. Pharming verwacht in de eerste helft van 2006 meer informatie over deze ontwikkelingen te kunnen verstrekken.

"OP basis van deze positieve resultaten, is Pharming in een sterke positie om liscentieovereenkomsten op het gebied van rhC1INH af te ronden," zei Dr. Francis Pinto, CEO van Pharming. "Met vooruitbetalingen onder deze overeenkomsten en verkoop van het product betreffende compassionate use, streeft Pharming naar winstgevendheid in het vierde kwartaal van 2006 of het eerste kwartaal in 2007."

Erfelijk angio-oedeem
Erfelijk angio-oedeem is een menselijke aandoening, welke veroorzaakt wordt door een tekort aan C1 remmer activiteit. Ongeveer één op de 30.000 individuen lijdt aan HAE en heeft gemiddeld zeven ernstige aanvallen per jaar. Onbehandelde HAE aanvallen houden gebruikelijk vijf dagen aan.

De ziekte wordt gekarakteriseerd door ernstige aanvallen van pijnlijke zwellingen van zachte weefsels (oedeem), waaronder van de huid, de ingewanden en het mond- en halsgebied. Een HAE aanval in het halsgebied kan dodelijk zijn. Behalve dat de ziekte levensbedreigend kan zijn, kan de kwaliteit van leven voor individuen met deze ziekte ernstig worden verminderd.

Pharming Group N.V.
Pharming Group N.V. richt zich op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten voor niet of moeilijk behandelbare ziekten. Pharming heeft producten in ontwikkeling voor potentiële behandeling van genetische ziekten, medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - recombinant humaan C1 remmer voor erfelijk angio-oedeem (Fase III) en recombinant humaan lactoferrine voor voedingstoepassing. Pharming's geavanceerde technologieën omvatten onder meer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk en formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: www.pharming.com.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.