Gemeente Helden

Reconstructie en rioolvervanging t Höltje en Nieuwstraat

Gemeente Helden is bezig met het afkoppelen en de reconstructie van het gebied Rochusplein, Nieuwstraat en t Höltje. Deze werkzaamheden vinden plaats in het kader van de aanpak van wateroverlast en herinrichting van wegen en het afkoppelen van regenwater van de riolering in Helden.

[Reconstructie en rioolvervanging2.jpg]
Reconstructie en rioolvervanging

Op donderdag 23 februari 2006 is er een informatiebijeenkomst om alle aanwonenden te informeren over de uitvoering. De informatiebijeenkomst start om 19.00 uur in het gemeenschapshuis De Rhien in de Nieuwstraat. De aannemer zal dan de uitvoering van het werk, waaronder de fasering en planning nader toelichten.

In 2003 is de eerste fase, Rochusplein en een deel van t Höltje al uitgevoerd. Binnenkort start de gemeente met de tweede fase: de uitvoering van de noodzakelijke riool- en wegwerkzaamheden in t Höltje en de Nieuwstraat.
In het voortraject is er voor de bewoners een informatieavond geweest, waarin de plannen zijn toegelicht. Het bestaande riool binnen het plangebied wordt vervangen en er zal een gescheiden rioolstelsel worden aangelegd. Hierdoor zal het regenwater en vuilwater apart worden afgevoerd. Bij hevige regenbuien kan het regenwater naar de aangelegde buffer in t Höltje uitwijken. De wateroverlast die in het verleden regelmatig optrad op het Rochusplein en omgeving, zal daarmee tot het verleden behoren.

Inmiddels heeft de aanbesteding plaatsgevonden en zal, aannemer Heijmans Wegenbouw uit Roermond, na de carnavalsweek beginnen met de uitvoering. Als het werk volgens planning verloopt en de weersomstandigheden niet tegen zitten, zal het werk in juli 2006 gereed zijn.

10-2-2006 13:50