B EN W BERICHTEN 2006 - 8 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 21 FEBRUARI 2006

Algemene Zaken

1. (21-02) Het College heeft besloten het bezwaarschrift van de Stichting Kleurrijk Centrum tegen de weigering van subsidies ongegrond te verklaren met aanvulling en gedeeltelijke wijziging van de motivering.

2. (21-02) Het College heeft ingestemd met het bezoek van wethouder Van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) van 13 tot en met 18 maart 2006 aan Miami en Houston. In Miami zal de wethouder een toespraak houden bij de Seatrade Cruise Shipping 2006. Het bezoek aan Houston staat in het teken van relatiebeheer met een aantal industriële en logistieke marktpartijen.

3. (21-02) Het College heeft ingestemd met het bezoek van wethouder Van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) van 1 tot en met 8 april 2006 aan de Chinese steden Shenzen, Guangzhou en Xiamen. De wethouder zal zich tijdens het bezoek richten op voor Rotterdam belangrijke verladers, expediteurs en reders.

4. (21-02) Het College stelt kamer 113 van het Stadhuis beschikbaar voor een diner met de juryleden van de campagne 'Rotterdam? Fleurt op!' op woensdag 22 februari. Wethouder Lucas Bolsius van Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte is gastheer.

5. (21-02) Het College gaat ermee akkoord dat op donderdag 23 februari het studentenverkiezingsdebat 'Rotterdam mijn stad' wordt gehouden in de Raadzaal van het stadhuis. De studentenvereniging IUS Mobile organiseert het debat in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Het debat is onderdeel van de campagne 'Rotterdam mijn stad', die jongeren moet motiveren op 7 maart te gaan stemmen voor de gemeenteraad en de deelgemeenteraad.

6. (21-02) Het College gaat ermee akkoord dat op 23 februari in de Burgerzaal van het stadhuis wethouder Janssens de Visie Voetbal Vitaal 2010 presenteert aan de betrokken verenigingsbesturen.

7. (21-02) Burgemeester en wethouders hebben besloten om het bezwaarschrift van Ouder- en Kindzorg BV tegen het vaststellen van de eenmalige subsidie voor het uitvoeren van de jeugdgezondheidszorg van 0-4 jarigen in 2005 ongegrond te verklaren en het besluit met enige wijzigingen te handhaven.

Beleid

1. (21-02) Met de eigenaren van de woningcomplexen aan de Lijnbaanhoven, Amvest, Philips Pensioenfonds en Manhave, heeft het College de afspraak gemaakt om een masterplan voor het gebied op te stellen. In het masterplan, dat moet aansluiten op de beleidsdoelen voor de binnenstad - zoals versterking en uitbreiding van de woonfunctie - wordt aangegeven hoe het gebied een kwaliteitsimpuls kan krijgen. Het masterplan moet passen binnen de visie op het Lijnbaankwartier, waaraan tegelijkertijd wordt gewerkt. Die visie schetst in welke richting dit deel van de binnenstad zich de komende jaren moet ontwikkelen. Naast onder meer het economisch belang wordt rekening gehouden met het eerste (beschrijvende) deel van de Cultuurhistorische Verkenning van het Lijnbaanensemble, gemaakt door onderzoeksbureau Crimson.

2. (21-02) Het college van burgemeester en wethouders heeft het Uitvoeringsplan Stedelijke Projecten Rotterdam Actualisatie 2006 vastgesteld. Uit het USPR blijkt dat veel projecten (versneld) zijn uitgevoerd. Onduidelijke of risicovolle projecten zijn geschrapt om de beschikbare middelen en capaciteit zo efficiënt mogelijk te benutten. In het USPR is vastgelegd aan welke projecten het OBR en de dS+V werken en welke doelstellingen moeten worden behaald. Het wordt ieder jaar geactualiseerd en is een belangrijk instrument om de vinger aan de pols te houden, opdat de afgesproken doelstellingen worden gehaald.

3. (21-02) B en W hebben besloten aan vier projecten in Charlois en Feijenoord een bijdrage te geven uit het Omgevingsfonds AVI-Brielselaan. Het gaat om de Herinrichting Hillelaan, Sociale voorzieningen Katendrecht, Rivierparken Charlois deel II en reduceren verkeerslawaai nabij de AVI Brielselaan. Het Omgevingsfonds van E 10 miljoen is ingesteld in 2005. Uit het fonds worden maatregelen betaald die zijn gericht op de verbetering van de leefbaarheid van het gebied rond de AVI.

4. (21-02) Het College heeft ingestemd met het ter inzage leggen van het ontwerp-bestemmingsplan Ommoord binnen de ring. Gedurende zes weken kunnen bij de gemeenteraad zienswijzen worden ingediend. Het plangebied wordt begrensd door de President Wilsonweg, Martin Luther Kingweg, President Rooseveltweg en John Mottweg. Het legt enerzijds de bestaande bebouwing vast, inclusief de recent gebouwde woningen aan de President Wilsonweg en de Bjornsonweg. Anderzijds maakt het plan verbetering van de winkelcentra aan de Hesseplaats en Binnenhof mogelijk. Ook maakt het plan de bouw mogelijk van een woontoren in ten hoogste twintig bouwlagen bij de beide winkelcentra en bij het buurtcentrum Romeynshof.

5. (21-02) Burgemeester en wethouders hebben kennisgenomen van het advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur over het Revitaliseringsplan 2005 - 2008 van het Wereldmuseum Rotterdam.

6. (21-02) Het College heeft besloten de heer E.T. de Boer per 1 januari 2006 te benoemen tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Rotterdam Marketing.

7. (21-02) Het College heeft besloten om een wijziging aan te brengen in de Ondernemersregeling Kansenzones Rotterdam 2005. Het gaat om kleine wijzigingen die leiden tot een betere afbakening voor het wel of niet verlenen van subsidie.

8. (21-02) Het College heeft besloten tot het vaststellen van de Verordening bodemsanering Rotterdam 2006 onder gelijktijdige intrekking van de Verordening bodembescherming Rotterdam (Gemeenteblad 1996, nr. 78).

9. (21-02) Het College heeft kennisgenomen van het Werkplan 2006 van de adviescommissie Rotterdamse Jongeren Raad (RJR). In het werkplan worden de activiteiten beschreven die de RJR in 2006 wil uitvoeren. De RJR bewaakt de rechten van Rotterdamse jongeren, geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het College en organiseert activiteiten op het gebied van jeugdparticipatie.

10. (21-02) Het College heeft kennisgenomen van de uitkomsten van de audit van professor Hermanns e.a. op het integraal jeugdbeleid van het afgelopen 1,5 jaar. De uitkomsten van de audit vormen de input voor een aangescherpt jeugdbeleid voor de komende collegeperiode.

11. (21-02) Het College heeft besloten om over te gaan tot rechtsvordering tot een bedrag van E 45.995,- voor het verhalen van bijstandskosten plus de opgelegde kosten van bijstand in de toekomst.

12. (21-02) Het College zal de Raad voorstellen de motie Duys van 22 januari 2004 af te doen. De motie vraagt om een brede intake- en doorverwijsmethode van werkzoekenden waarbij de meervoudige problemen van deze groep in beeld worden gebracht. Het doel is hen effectiever te kunnen begeleiden naar regulier werk.

13. (21-02) Het college van B en W heeft de richting vastgesteld van het Meerjaren Investeringsprogramma Buitenruimte en de daarin opgenomen doelstellingen, inspanningen, resultaten en gewenste effecten voor de periode 2006-2020. Met het MIB wil het College komen tot: 1. een betere kwaliteit van de imagobepalende plekken in de stad 2. een meer eenduidige en aansprekende standaardkwaliteit voor de hele stad en 3. een aantrekkelijker buitenruimte in de woonwijken. Deze doelstellingen sluiten aan bij de drie collegedoelstellingen om van Rotterdam een aantrekkelijke en veilige woonstad, een gunstige ondernemersstad en een sociaal, evenwichtige stad te maken. Tevens onderschrijft het College de noodzaak om extra middelen beschikbaar te stellen voor investeringen en onderhoud in de buitenruimte.

14. (21-02) Het College heeft de paden en laantjes in het Kralingse Bos op verzoek van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk voorzien van straatnamen. Zo kunnen in de toekomst eventuele incidenten in het Kralingse Bos door hulpdiensten beter gelokaliseerd worden. Ook het pad, gelegen in het verlengde van de Louise de Colignylaan in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk heeft om bovenstaande reden de naam Louise de Colignypad gekregen. Door een aanpassing van het stratenplan heeft het College besloten om in de deelgemeente IJsselmonde op het bedrijventerrein Hordijk-West, de naamgeving van de Bergambachtstraat ten westen van de Bergambacht-tunnel door te trekken. De naam Hordijkstraat komt door bovenstaande aanpassing te vervallen.

Middelen en Control

1. (21-02) Het College heeft besloten een medewerker van Stadstoezicht te ontslaan wegens ernstig plichtsverzuim.

Schriftelijke vragen

(21-02) Het College heeft de beantwoording vastgesteld van:

. De schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.M.M. Kneepkens (Stadspartij Rotterdam) over Theater Zuidplein. . De schriftelijke vragen van het raadslid de heer O. Kaya (GroenLinks) over integriteitscultuur binnen het ambtelijk apparaat. . De schriftelijke vragen van het raadslid de heer J.C. Siemons (fractie Siemons) over het roken in sportkantines en sporthallen. . De schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.G.J. Harbers (VVD) over de invalidenparkeerplaatsen nabij het Oogziekenhuis. . De schriftelijke vragen van het raadslid, de heer J.C. Siemons (fractie-Siemons) over bodemverontreiniging bij het Golf Centrum Rotterdam (GCR). . De schriftelijke vragen van het raadslid de heer V. Reijkersz (Leefbaar Rotterdam) over uitspraken van de heer Geluk in het AD/RD. . De schriftelijke vragen van het raadslid mevrouw K. Duys (CDA) over de uitspraken van de wethouder Van den Anker over gedwongen anticonceptie en zwangerschapsafbreking bij misbruik en mishandeling van kinderen.


---- --