Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum:
Betreft: Dinkelland in proefgebied Wandelnetwerk Twente

DINKELLAND IN PROEFGEBIED WANDELNETWERK TWENTE

In Twente wordt gewerkt aan een uniek wandelproject in Nederland: het Wandelnetwerk Twente. Dit wandelnetwerk verbindt bestaande en nieuwe wandelroutes met een uniforme bewegwijzering die knooppunten met elkaar verbindt. Het wandelnetwerk Twente wordt in 2 deelgebieden ingevoerd. Deelgebied 1 in Noord Twente krijgt voorrang bij de invoering van het Wandelnetwerk. In dit deelgebied ligt ook een deel van de gemeente Dinkelland (Denekamp, Ootmarsum, Rossum, Saasveld).

Toelichting

In de gemeente Dinkelland zijn op diverse plekken al de herkenbare markeerpalen neergezet die het wandelnetwerk markeren. Het wandelnetwerk Twente werkt via een bijzonder systeem. Verspreid over de regio bevinden zich startpunten, waar de wandelaar geïnformeerd wordt over de mogelijkheden vanaf dat punt. De wandelaar maakt een keuze voor een route, maar kan deze al wandelend inkorten of uitbreiden. Alle routes zijn op dezelfde herkenbare wijze gemarkeerd.

De planning is dat in 2007 de wandelaar in de gehele regio Twente meer dan 1200 kilometer aan wandelroutes tot zijn beschikking heeft. Dan worden er door de Regio Twente kaarten en folders gemaakt over de diverse routes en mogelijkheden.

Wethouder van Zuilekom: 'We zijn erg blij dat Dinkelland in het gebied ligt dat voorrang krijgt met de invoering van het wandelnetwerk. Dinkelland is zeer aantrekkelijk voor wandelaars en de streek is in toeristisch opzicht goed bekend en geliefd.'

Het wandelnetwerk Twente is een onderdeel van een totale aanpak van de recreatief-toeristische infrastructuur.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met .. of met team communicatie, Birgit Boode, telefoonnummer 0541-854 185 of b.boode@dinkelland.nl.


---- --