Ingezonden persbericht


Huldigingen van Nederlandse Olympische sporters op internet populair

Schiphol-Rijk, 24 februari 2006 - De huldigingen in het Holland Heineken House van Nederlandse sporters die een medaille veroverd hebben in Turijn worden zowel live als on demand veel bekeken op http://torino2006.sport.nl, de site van NOC*NSF. De 'medailles' van Marianne Timmer, Erben Wennemars en Ireen Wust werden al door duizenden mensen bekeken. De huldiging wordt via internet ongeveer even vaak live als on demand opgevraagd.

De technologie voor deze uitzendingen wordt verzorgd door ChatTV, leverancier van streaming media, webinars en chat.

Het Italiaanse Turijn is van 10 tot en met 26 februari het decor voor de twintigste editie van de Olympische Winter Spelen. ChatTV verzorgde ook al de uitzendingen van de huldigingen in Athene in 2004. Daarvoor was destijds grote belangstelling. Ook nu weer verwacht het bedrijf duizenden bezoekers op de website.

------------------
Over NOC*NSF
Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) is de bundeling van de georganiseerde sport in Nederland. De 88 aangesloten landelijke sportorganisaties vertegenwoordigen samen circa 28.750 verenigingen met in totaal ruim 4,9 miljoen georganiseerde sporters.

Over ChatTV
ChatTV (www.chattv.nl) ondersteunt ondernemingen op het snijvlak van media en (IP-)technologie met kennis, faciliteiten, en tools. ChatTV heeft een rijke expertise en ervaring, opgedaan in projecten voor webbouwers, mediabedrijven, omroepen, telecomleveranciers, financiele dienstverleners, overheids- en onderwijsorganisaties en uitgeverijen. Het platform van ChatTV is geschikt voor de online weergave van grote evenementen, radio en andere audiovisuele media, zowel live als on demand. De aangeboden diensten zijn onder anderen streaming audio en video, chatapplicaties, VoIP en video chats, webcasts en seminars en media services. Aandeelhouders van ChatTV zijn BlueDome, leverancier van managed services voor internet applicaties, security en media (www.bluedome.net) en Quanza, integrator van datacommunicatie en computernetwerken (www.quanza.net).

Meer persinformatie:
Sven Gribnau
BlueDome
Telefoon 020 406 64 66
Email sven(at)bluedome.net

Francine Loos
Wisse Kommunikatie
Telefoon 026 443 1523
Email francine.loos(at)wisse-worldcom.nl